Bästa bebispresenten 2024 – Mjuka och hårda paket för alla tillfällen

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Att få köpa presenter till en bebis är något av det härligaste som finns! När en släkting eller en god vän fått ett nytillskott i familjen vill man såklart ge en gåva.

Det kan vara en dopgåva, men också en gåva man tar med första gången man träffas efter att den nya lilla människan kommit till världen. En bebispresent kan man naturligtvis även köpa åt sin egen bebis, helt enkelt för att man är sugen på det!

I det här testet har vi fått det otroligt roliga uppdraget att plocka fram några bebispresenter som kan glädja en liten bebis på olika sätt.

Det finns ju många vägar att gå här naturligtvis och man kan ju både glädja bebisen och föräldern med sin gåva genom att köpa någon nyttopryl eller så kan man helt enkelt köpa ett särskilt fint kramdjur eller någon annan rolig leksak.

Kategorin böcker är en jättebra bebispresent och det är faktiskt aldrig för tidigt för att börja läsa för barnet! En bebis, även om den är nyfödd, känner sig trygg av din röst och att ta en stund för att läsa högt är inte alls så dumt, även för det riktigt lilla barnet.

Och redan några månader gammal så kommer bebisen att tycka det är roligt att titta på färgglada bilder och höra en berättelse. Kom ihåg att spädbarn förstår mer än vad man tror!

Olika typer av aktivitetsleksaker är också en jättebra present. Det här är inte bara ren och skär underhållning för barnet, utan tränar även motorik och förståelse för hur olika saker fungerar.

Aktivitetsleksaker är väldigt stimulerande och utvecklande för barnet. På marknaden finns en uppsjö med olika leksaker av det här slaget, såsom babygym och aktivitetstavlor.

Nya märken till kommer hela tiden, men vi får såklart inte glömma vår fantastiskt fina, svenska gamla klassiker Brio! De har väldigt bra produkter och även i det här testet har vi tagit med en av deras nyare produkter.

Kanske föräldern till barnet inte tycker att det är världens häftigaste grej, men ett riktigt fint kramdjur kommer att vara något som barnet kan glädjas åt och uppskatta i många år framöver.

Dessutom är gosedjur av olika slag en ganska kostsam historia om man ska köpa en i bra kvalitet, så nog är det en jättefin gåva, även om det inte direkt är något nytänk. En riktig härlig, stor, och generös nalle är aldrig fel.

En snuttefilt brukar också vara något som ett barn älskar. Det kan alltid vara en bra idé att notera var du har köpt den eller till och med köpa dubbletter eftersom det brukar bli väldigt stor sorg om en sådan kommer bort.

Det finns föräldrar som stått och klippt snuttefiltar i små bitar för att den så att säga ska räcka längre, om den inte går att få tag på att köpa längre. Idag finns det dessutom jättefina ekologiska produkter som är helt giftfritt framställda.

Vi ska inte glömma att textilindustrin är en av världens smutsigaste och att använda sig av naturmaterial som är ekologiskt framställda i sådana här produkter är inte bara den mest skonsamma mot miljön, utan även de som är snällast mot ditt barns hud.

Skip Hop Alphabet Zoo Baby Gym blev premiumvinnaren medans den klassiska teddybjörnen Bukowski Wilhelm the Great vann i mellanklassen. Boken Bebbe och Pottan tog hem första platsen i budgetklassen.

Sedan har vi ett jättebra gåvokit i form av Sophie the Giraffe Presentförpackning Elegance 1. Läs vidare för inspiration om många fler och olika babypresenter!

Premium: Skip Hop Alphabet Zoo Baby Gym

Ett babygym är något som är otroligt användbart och pedagogiskt för barnet och brukar vara väldigt uppskattat av föräldrarna av samma orsak. Ett babygym kan användas länge, från att bebisen är nyfödd och uppåt.

Den här följer med barnets olika utvecklingsstadier och det roliga babygymmet har en filt med en massa aktivitetsmöjligheter när det är dags för barnet att ligga på mage eller kunna sitta själv.

Så länge bebisen är riktigt liten och bara ligger på rygg och tittar, så finns det roliga mobiler som hänger och dinglar i bågen ovanför den.


Mellan: Bukowski Wilhelm the Great

Härliga kramdjur är en perfekt present, inte minst för att det kanske är något som föräldrarna själva prioriterar bort i allt annat som ska köpas till den nyfödda barnet.

Kramdjur av kvalité kostar en slant och då är det perfekt för dig att lyxa till det genom att ge bort en fin nalle i bebispresent. Det är även en jättebra dopgåva.


Budget: Bebbe och Pottan

En helt underbar bok för hela familjen som säkert föräldrarna kommer att glädjas lika mycket åt som bebisen du ger den till. Med dråplig humor tar sig bebben an sin nya upptäckt pottan.

Det här är en perfekt bok att använda parallellt med att barnet ska börja potträna. Men den är rolig och underhållande och alla små bebisar har glädje av att få titta på de fina bilderna och peka sig fram i den här boken.


Special: Sophie the Giraffe Presentförpackning Elegance 1

Här är ett helt presentkit med leksak och tre snuttefiltar plus en napphållare. Det underbara lilla setet på temat Sofie Giraff levereras dessutom med en fin presentpåse plus ett gåvokort som gör det här till den perfekta presenten vare sig det är dop eller något annat tillfälle.

Varför ska du lita på oss?

Vi som suttit i juryn har alla minst två barn och dessutom många små barn i släkten. Vi har givit många barnprylar genom åren både till våra egna och till andras barn.

Är det något vi är bra på vid det här laget så är det bebispresenter till dop och andra tillfällen. Vi har i det här testet noggrant gått igenom ett brett utbud och tror att här finns något för alla.

Vem behöver en bebispresent?

Kanske ska du på ett dop eller så har du någon närstående till dig som fått en bebis och du vill helt enkelt ha en fin gåva med dig första gången du träffar barnet. Eller så kanske det är så att du har en kompis som ska hålla en baby shower.

Hur kom vi fram till vilka bebispresenter vi skulle testa?

Vi fönstershoppade loss på nätet och plockade hem tio kvalitetsprylar som vi tycker gör sig perfekta som bebispresent. Vi hoppas att du kommer att ha glädje av de här tipsen!

Hur testade vi babypresenterna?

Vi har läst massor av recensioner om alla produkterna vi har med i testet och det är det som har utgjort grunden för våra val den här gången. Vi har alltså inte testat produkterna själva.

Vi har utgått från befintliga recensioner, plus att vi själva givetvis noggrant läst innehållsförteckningarna och grundlig tagit reda på att det är kvalitetsprodukter. Några av produkterna har vi i vår egen ägo och vet att de är både populära och av hög kvalitet.

Våra favoriter

Premium: Skip Hop Alphabet Zoo Baby Gym

Ett babygym är en fantastisk grej för bebisen och något man kan använda länge. I början är det fascinerande för bebisen att bara kunna ligga och titta på de mobila sakerna som hänger ovanför, även om bebisen själv inte kan röra på sig och gripa tag i saker ännu.

När barnet kan börja gripa kan du enkelt lossa de små mjukisdjuren och låta bebisen upptäcka dem med händerna. När det lilla barnet fått stark nacke nog har den mycket roligt att ligga och studera på själva filten.

Filten har delar som det är roligt för barnet att känna på och dra i. På mattan finns flera olika aktiviteter; en zebra med lång man, ett skönt träd att känna på, samt fågelns vingar.

En smart kudde ingår också som ger extra stöd när det är dags för bebisen att ligga på mage. Det finns också en mjuk elefant med härliga öron att dra i. Det finns också en liten spegel och en pipande apa!

När det är dags att sitta upp så är bågarna med små prylar någonting som är väldigt roligt att pyssla med. Bågarna går också att ta bort så att du kan använda enbart filten om du vill.

Den passar för nyfödda bebisar och uppåt och har alla säkerhetsföreskrifter som krävs för att den ska vara tillåten att använda för små barn.

Babygymmet kostar ungefär 1100 kronor. Skip Hop har även några andra babygym att välja mellan som är minst lika söta och utvecklande för bebisen.


Mellan: Bukowski Wilhelm the Great

En riktig stor och kramgo nalle är något som måste finnas i varje barnrum! Den fantastiskt söta nallen från Bukowski har otroligt hög kvalitet och är i det närmaste outslitlig.

Den har det klassiska nalleutseendet, här med en liten rolig twist i form av slips och krage. Den är precis så kramgo som en nallebjörn ska vara. Bukowski har också gosedjur i andra format.

Bukowski är en av flera tillverkare av barnleksaker och bland annat står säkerheten i fokus i deras produktion. Alla deras bebisprodukter har broderade munnar, ögon, och näsor.

Det gör det alltså omöjligt för att något av dessa ska kunna lossna och riskera att bebisen sätter det i halsen. Även pälsen är så pass kort att ingenting går att slita loss eller tugga bort.

Deras produkter är tillverkade av material som minimerar förekomsten av bakterier och mögel när leksaken blir fuktig och våt av att bebisen biter på produkten exempelvis. Alla deras leksaker är tvättbara i 30 grader.

Bukowskis nalle är helt enkelt den perfekta kompisen att ha med sig på livets alla äventyr och kunna berätta hemligheter för. En klassiker som kommer att hänga med länge. Priset för den fina nallen ligger på ungefär 700 kronor.


Budget: Bebbe och Pottan

Att kunna presentera en så här härlig budgetpresent är roligt! Barnboken är en modern klassiker som är väldigt älskad av många barn. Med en humoristisk approach får vi följa hur bebben utforskar pottan och upptäcker vad man egentligen ska göra med den.

Bebben har många funderingar kring pottan och undrar om det kanske är något man ska ha att lägga saker i. När det kommer fram att man ska sitta i den blir förvåningen stor.

Det här är en jättecharmig och humoristiskt bok för våra allra yngsta och passar jättebra när det är dags för potträning. Den är en jättebra bok där barnet får pedagogisk förståelse för vad det är att gå på pottan, men som dessutom är skriven med intelligens, humor, och med underbara illustrationer.

Den ger många skratt för föräldrarna också eftersom allting bebben gör är fullt av känslor och bäddat för roliga små upptåg. Författaren Mervi Lindman är fantastisk på att förmedla känslor i sina bilder och det gör den här boken full med humoristiska situationer och rolig dramatik.

Den är gjord för att få barn att peka och prata om det som läses om. Det blir en engagerande resa för hela familjen och det här är en bok man garanterat får läsa många gånger om för sitt lilla barn. Priset ligger på cirka 80 kronor i bokhandeln på nätet.


Special: Sophie the Giraffe Presentförpackning Elegance 1

Sophie the Giraffe är perfekt som doppresent, men är även annars en jätterolig present att ge bort till den lilla bebis som behöver ett startkit här i världen. I den eleganta och vackra presentförpackningen ingår en snuttefilt med tillhörande napphållare.

En härlig giraff som är tillverkad i 100% naturgummi och som barnet kan slicka och suga på utan att föräldrarna behöver oroa sig för att det ska finnas gifter i materialet.

Det finns också tre stycken mindre snuttefiltar. Du får också en presentpåse och ett gåvokort, så att du kan få slå in presenten på bästa sätt.

Även de mest kräsna, designintresserade föräldrarna gillar säkert den här presenten som består av giftfria material och som dessutom är väldigt snyggt designade.

Men viktigast av allt så kommer det såklart att bli en hit för den lilla bebis du ska skämma bort. Snuttefiltar är ett måste för de flesta bebisar och här får din lilla kompis behovet tillgodosett. Kitet kostar cirka 650 kronor.

Våra utmanare

BRIO 30519 Bollbultbräde

Det fantastiska och pedagogiska märket Brio har klassiker som är ända från förra sekelskiftet och som fortfarande är lika populära hos köparna!

Här ville vi dock visa en ny produkt som de tagit fram och som vunnit pris som årets leksak år 2017. De tre bollarna i aktivitetsleksaken har alla olika ljud och överraskar dig genom att rulla ut på olika ställen.

Det blir en lek för barnet att försöka fånga in bollen som trillar ut ur burken. Men ingen behöver oroa sig för att bollarna ska rulla långt; de återvänder nämligen alltid tillbaka till dig och din bebis.

Små barn älskar att banka på saker och den här hammaren blir garanterad en succé. Brio bollbultbräde passar från cirka 18 månader och uppåt.


Elodie Details Mjukleksak Unicorn James

Unicorn James är en mjukisfigur som blir den perfekta, trogna följeslagaren för alla små bebisar. Elodie Details har tillverkat mjukisdjur i giftfri bomull som är skonsamma för barns hud.

Broderade detaljer gör att leksakerna känns exklusiva och det här är verkligen en perfekt gåva till dop eller som annan typ av present. Den finns även i ett till utförande.

Den tål dessutom att tvättas i 30 graders maskintvätt, så den är enkel att hålla ren. Älskade mjukisdjur brukar som bekant bli ganska ohygieniska med tiden.


Bloomingville Kanin Snuttefilt

Det underbara danska märket Bloomingville kännetecknas av en blandning av naturmaterial och ren och minimalistisk, skandinavisk designkänsla. Denna kanin-snuttefilt kommer i två fina färger.

De har underbara mjukisdjur och leksaker av alla de slag och en liten tupplur ihop med snuttefilten kanin blir garanterat en riktig mysstund. Den är mjuk och greppvänlig, vilket gör den perfekt för små bebishänder.

Eftersom den inte innehåller några delar som kan lossna är den tillåten att använda från det att barnet är nyfött.


Vems spår? Barnbok

Naturen är aldrig så spännande som när man är barn. Den här underbara bilderboken kan man dessutom bläddra i ända från att man är liten bebis och barnet får upptäcka älg och björn.

Det blir en härlig upptäcktsresa i sagoskogen och du lär dig samtidigt känna igen vilka spår som tillhör vilket djur. En present att växa med!


Jabadabado Dragdjur Elefant

I barnrummet måste det ju såklart också finnas en dragleksak! Barn älskar att dra saker efter sig och det här är en sinnrik och söt liten leksak som tack vare stora, rejäla hjul lätt kan ta sig fram över golvet.

Dessutom är den väldigt fint designad och pryder vilket barnrum som helst. Priset på nätet ligger på cirka 230 kronor och du kan även välja mellan två olika utföranden.


Produkter som utgått

Happy Baby Aktivitetstärning

Aktivitetsleksaker som man kan hålla i är en fantastisk en liten grej som är roligt för de allra minsta. Den här innehåller dessutom en liten klocka som ger stimulering för hörseln.

Den har en spegel som bebisen kan upptäcka sitt ansikte i och göra grimaser och det finns sköna mönstrade bitringar som är bra för barnet att tugga på när det kliar i tänderna.

Den här leksaken passar bra för de allra minsta och kan användas från att barnet är tre år och uppåt. Den har ett bra cirkapris på 130 kronor.

Frågor och svar

Måste en bebisleksak vara EU-testad?

Om du köper den här i Sverige ska det definitivt vara det. Det betyder att den är godkänd och inte innehåller förbjudna gifter som kan vara skadliga för miljön och för barnet.

Köper du grejer utomlands och framförallt i Asien ska du vara väldigt försiktig och kontrollera produkternas kvalitet. Det är extra viktigt att vara noggrann med detta just för bebisar och mindre barn eftersom de stoppar saker i munnen.

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals