Bästa doppresenterna för tjejer 2024 – En gåva att minnas

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Är man bjuden på dop eller namngivning vill de flesta ha en fin och minnesvärd present att ta med sig. Det kan vara rätt knepigt att komma på vad man ska ge, särskilt om man vill vara lite originell.

De traditionella presenterna består ofta av graverade smycken, ramar, bestick, och sparbössor i silver. Men det går givetvis att köpa en massa andra gåvor också. Det behöver nödvändigtvis inte vara något väldigt traditionellt.

Det kan vara något praktiskt som kläder, en liten gungstol, eller något minnesvärt, såsom graverat silver eller guld. Kan man komma på ett sätt att lägga en personlig touch på det är det givetvis roligt det också.

Priset kan vara lite svårt att kompromissa med om man vill ge något riktigt finurligt och annorlunda, men det är klart att det går att finna billigare produkter som är roliga för alla.

En fin tavelram, exempelvis, behöver inte vara dyr, men är en klassisk doppresent. Du kan förstås köpa något som barnet har glädje av lite längre fram. Roliga och annorlunda leksaker, handgjorda mjukisdjur, och miniserviser är roliga doppresenter.

Har man tid och gillar att fixa till saker själv kan man göra en egen present. Det blir givetvis väldigt minnesvärt och uppskattat. Det kan vara en handmålad liten pall eller en babyfilt med bebisens namn broderat på.

Gillar du att skriva? Varför inte knåpa ihop en barnbok där barnet som ska döpas är med i handlingen? Annars kan cool inredning till barnrummet brukar vara uppskattat av föräldrarna.

Det förutsätter dock att du har koll på deras smak och stil för att det ska bli riktigt lyckat. Annars är det kul att köpa en liten hylla, förvaringslådor, eller påslakanset till barnet.

Praktiska saker brukar dessutom vara uppskattade. Alla med småbarn vet att utgifterna blir större än vad man tror och det behövs väldigt mycket prylar till det lilla barnet.

På nätet finns det många butiker med prylar som passar perfekt för barndop och namngivningsceremonier. Därför har vi  samlat ihop ett gäng roliga prylar som är perfekta att ge bort som dop- eller namngivningspresent.

Vi har kollat på sajterna om vilka som är de populäraste presenterna generellt och även läst recensioner på nätet. Vi slängde också ut frågan till ett forum för småbarnsföräldrar och fick en massa roliga och intressanta svar där.

Det är också information som vi utgått ifrån i framställandet av det här testet. Vi hoppas att du ska få stor nytta och glädje av resultatet och hitta den perfekta namngivningspresenten till din nya lilla släkting eller kompis.

Så låt oss sätta igång med testet! I premiumklassen vann Dacapo Speldosa med Fotoram och i mellanklassen har vi Oskar och Ellens Fina Mätsticka.

Budgetpresenten heter Bonde of Sweden och är en jättefin present att ge bort till en nyfödd. Vår specialare heter Dacapo Smyckeskrin med Speldosa. Läs vidare för att hitta doppresenterna för tjejer att ge bort!

Premium: Dacapo Speldosa med Fotoram och Gravyrplatta

En supergullig speldosa som dessutom har en fotoram och en tillhörande liten gravyrplatta där du kan gravera in bebisnamnet.

Detta är något väldigt minnesvärt som nog varje förälder och så småningom lite större barn verkligen älskar! Det är en fin minnessak som kan följa med barnet resten av livet.


Mellan: Oskar & Ellen Mätsticka

Här har vi en jättegullig mätsticka som är en annorlunda och rolig present att ge bort när det är dags att gå på dop eller namngivningsfest. Oskar och Ellen är två populära sagofigurer och barnets föräldrar kommer säkert att läsa Oskar och Ellen-sagor för barnet i framtiden.

Då kommer det här att bli ett perfekt komplement till detta. Varför inte komplettera presenten med en bok om dem? Så det viktigaste av allt så klart: barnet kan mäta sig och hålla koll på sin längd också!


Budget: Bonde of Sweden Mitt Första Avtryck

Ett kit med lera för avtryck av hand eller fot är en klassisk doppresent, men här levereras den i en lyxig och supergullig låda. Denna har dessutom ett fint certifikat att fylla i som kan ligga i locket.

Där kan föräldrarna fylla i bebisens alla uppgifter. På locket finns en liten ram där man kan lägga ett foto på barnet. En väldigt minnesvärd present för både barn och föräldrar!


Special: Dacapo Smyckeskrin med Speldosa

En speldosa är ju en klassisk doppresent, men den är inte helt vanlig trots allt. Därför kan det bli en väldigt lyckad doppresent att ge bort.

Dacapos speldosa med en dansande ballerina är supersöt och dessutom ett kombinerat smyckeskrin. En riktig klassiker i ett nytt fräscht utförande.

Varför ska du lita på oss?

Vi som suttit i juryn för det här testet är alla småbarnsföräldrar och har både hållit i barndop själva och dessutom gått på många dop hos vänner och familj genom åren.

Att hitta bra doppresenter har verkligen blivit något av en sport för oss och vi delar gärna med oss av våra kunskaper!

Skämt åsido, så har vi utöver detta också scannat nätet på tips om de bästa doppresenterna. Vi har ansträngt oss för att ge en så bra bredd som möjligt på utbudet.

Vem behöver en doppresent för flickor?

Kort och gott; alla som ska på en namngivningsfest eller ett dop där en flicka ska namngivas. Det behöver såklart inte vara speciellt tjejigt om man inte vill.

Hur kom vi fram till vilka doppresenter vi skulle testa?

Vi har surfat runt och spanat in de populäraste doppresenterna i näthandeln och vi har frågat runt i forum för småbarnsföräldrar om vilka doppresenter de tycker är bra och roliga.

Det gav oss en bra grund att stå på och de utvalda presenterna här är baserade på popularitet. Vi har försökt hitta något för alla, både när det gäller stil, smak, och plånbok.

Hur testade vi doppresenterna för tjejer?

Deras popularitet har testats genom att vi har kollat runt i nätbutikerna för barnprylar, vilka doppresenter som är populärast bland köparna.

Våra favoriter

Premium: Dacapo Speldosa med Fotoram och Gravyrplatta

Premiumvinnaren är en jättesöt fotoram med gravyrplatta. Den är silverfärgad och tillverkad i tennfinish. Och som om det inte vore nog, så fungerar den också som en speldosa!

Speldosan snurrar sakta när den är uppdragen och spelar en liten melodi. Motivet är en urgullig liten nalle som sitter under ett parasoll med hängande hjärtan.

Runt om sig har den lilla nallebjörnen små leksaker av allehanda slag; till och med en liten nappflaska. Mitt bland detta tronar fotoramen och där kan man placera en gullig bild på barnet. Högst upp på parasollet finns också en mångubbe.

Speldosan med fotoram är väldigt detaljerad i sin tillverkning och man kan sitta och titta på den länge och ändå upptäcka nya saker. Höjden på hela speldosan är 21 centimeter.


Mellan: Oskar & Ellen Mätsticka

Mätstickor är något som har blivit populärt de senaste åren och här har vi en väldigt rolig sådan med de populära sagofigurerna Oskar och Ellen. Det här är en väldigt uppskattad doppresent och blir säkert en succé för mottagarna.

Det är jätteroligt att ha en mätsticka i barnrummet där du kan märka ut barnets längd medan det växer. Den här mätstickan är dessutom rolig att leka med.

Mätstickan levereras i en fin presentask och du behöver faktiskt inte göra så mycket mer åt den här när du ger bort den annat än att kanske sätta på en fin liten rosett. Måtten är 150 x 30 cm.

Den är tillverkad i textil och därmed lättskött och lätt att placera på olika ställen i rummet om man vill det. Materialet är 35% bomull och 65% polyester. 40 graders handtvätt gäller. Priset ligger på cirka 310 kronor.


Budget: Bonde of Sweden Mitt Första Avtryck

En underbar liten present som är något mer utöver det klassiska fotavtryckskitet som finns i handeln. Här levereras leran för trycket i en väldigt fin box där fot- eller handavtryck sedan kan vara placerat.

Boxen har rosa ram för ett foto av barnet och är utsmyckad med rosa stjärnor och rosa sidor. På locket kan man placera ett födelsecertifikat med alla uppgifter om bebisen.

Alltihopa sammantaget gör att det blir en jättefin, minnesvärd liten ask som är rolig att plocka fram som ett minne. När man som vuxen sedan ser avtrycket av sin lilla fot är det väldigt svårt att förstå att man en gång varit så liten.

Priset för den här fina asken med lera för avtryck kostar cirka 170 kronor på nätet. Dessutom finns den i andra färger och utföranden.


Special: Dacapo Smyckeskrin med Speldosa

Dacapo har tagit fram ett mycket vackert smyckeskrin som också fungerar som en speldosa. Inuti finns en dansande ballerina som poppar upp när man öppnar locket. Utöver det finns också plats för smycken i asken.

Det här är en riktigt klassisk doppresent som fortfarande är väldigt rolig att få. Materialet är tennfinish och den är således silverfärgad. Måtten är 18 x 13 cm och basen för mönstren är små hjärtan med kringliggande rutor.

Mönstret är otroligt sött och detaljerat; det är roligt att studera i detalj för det tar en stund innan man kommer på hur mönstret är strukturerat. Priset ligger på cirka 500 kronor.

Våra utmanare

Bambam Royal Badanka

En prinsessa behöver såklart en kompis med krona att bada med! Bambams roliga badanka har en krona i silver och är helt enkelt perfekt för namngivningsfesten eller dopet. Den är väldigt välgjord och har väl utmejslade detaljer.

Just den här varianten är i fräscht vitt, men den finns i flera färger; även en vacker rosa färg om man vill fullfölja tjejtemat. Du kan så klart kombinera den med andra badgrejer om du vill det.


Leklyckan Spargris

Leklyckans spargris är en klassisk sparbössa i porslin och är perfekt för barnets första sparande. Den blir dessutom en gullig inredningsdetalj och passar väldigt bra in i ett barnrum där en liten bebis bor.

Det blir även en praktisk present för lite senare år när man börjar få veckopeng. Måtten är 13 x 12 x 5 cm och den kommer i några fina färger.


Micki Lära Gå Vagn

Mickis lära gå vagn är en riktig klassiker och har hjälpt många ettåringar att ta sina första steg. Den brukar vara lackad i de enkla grundfärgerna rött, grönt, och svart, men här har vi en annorlunda modell!

Mickis lära gå vagn i det här utförandet är i fräscht gräddvitt med olika pastellfärger på hjulen. Mickis glada min finns såklart på framsidan av vagnen. Det här är en riktigt lyxig dopgåva och kommer garanterat att bli succé.


Dacapo Silver Tanddosa Krona

Ytterligare en Dacapo-present får vara med i vårt test. Vi kunde inte motstå den här gulliga tanddosan eftersom det är en perfekt present att ge bort till den lilla nykomlingen.

Här kan föräldrarna spara bebisens första tappade tand. Storleken är endast fyra centimeter, den är otroligt gullig och kostar ungefär 250 kronor på nätet!


Littlephant Set med Babyfilt & Snuttefilt

En babyfilt och en snuttefilt i ett av formgivaren Camilla Lundsten. Det är en otroligt gullig och smart uppfinning att ha en liten lapp med i samma mönster som fungerar som snuttefilt.

Den är tillverkad i väldigt mjuk bomull för att vara så skön för bebisen som det bara går. Färgen är tillverkad av naturfärger utan blekmedel eller kemiska preparat.

En smart detalj är att de är tillverkade med öglor, vilket gör att du kan ha den fastsatt i bärselen eller vagnen. Mönstret är stiliserade elefanter och man ser att det är en professionell formgivare som tagit fram mönstret.

Färgen är härligt färgglada, men på ett subtilt sätt. Babyfiltens mått är 70 x 100 cm och snuttefiltens mått är 30 x 30 cm.


Produkter som utgått

I Love My Type It’s a Girl Poster

Är du på jakt efter något riktigt udda som doppresent? Då behöver du inte leta längre! Danska företaget I Love My Print har tillverkat en poster i löpsedelformat som firar en liten flickas födsel.

Ett finurligt och roligt texttryck firar och hyllar livet och en flickas existens i världen. Trycket är svart och pappret är svagt persikofärgat. Pappret är matt och tillverkad av återvunnet papper.

En jätterolig doppresent och juryn föll pladask för den här. Måtten är 29,7 x 42 cm. Priset ligger på ungefär 300 kronor och till detta vill du kanske också köpa en ram. Företaget har även posters i olika utföranden.

Frågor och svar

Kan man ge pengar och sparande till doppresent?

Absolut kan man göra det; att ge barnet en extra skjuts i sitt sparande, om än liten i sammanhanget, är en jättebra present med ett väldigt bra budskap dessutom.

Att sätta igång ett bosparande eller någon form av sparkonto är heller ingen dum idé. Men det går alldeles utmärkt att ge en sparbössa med en slant i också.

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals