Recension: Maxi Cosi Pebble Plus – Babyskyddet som har det mesta

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

7/10
PRIS
9/10
LIVSLÄNGD
8/10
DESIGN
9/10
KVALITET

Köpguide

Att köpa babyskydd är knappast enkelt eftersom man vill hitta det allra bästa och säkraste babyskyddet. Ens barn är ju trots allt det allra viktigaste man har och att de sitter säkert i bilen är det viktigaste.

Men hur vet man egentligen vilket babyskydd som verkligen är bäst? Det finns otroligt många babyskydd att välja mellan, så hur ska man veta vilket man ska välja? Vilka är bra och vilka är dåliga?

Generellt är alla babyskydd säkra idag eftersom såväl babyskydd som bilbarnstolar ska uppfylla vissa krav när det gäller säkerhet. Bilbarnstolar är dock säkrare än babyskydd och därför bör man byta till en bilbarnstol så fort som möjligt – men inte förrän barnet sitter stadigt utan stöd. Det brukar vara när barnet är runt ett halvår.

Eftersom babyskyddet används så kort tid kan det kännas som en onödig utgift, men det är verkligen värt det när man vet att bebisen sitter säkert det där halvåret. Köper man ett begagnat babyskydd kan det vara svårt att veta att den är okrockad eftersom det inte alls syns att babyskyddet varit med om en krock.

Man måste dessutom hålla koll på att bäst före datumet inte har passerat. Väljer man att köpa nytt så kan man spara det till nästa barn, så länge det är okrockat och inte äldre än 5-7 år; exakt hur många år man kan använda det varierar mellan olika babyskydd.

Maxi Cosi Pebble Plus

Nu ska vi titta närmare på ett specifikt babyskydd – nämligen Maxi Cosi Pebble Plus. Här kommer du att få veta allt du behöver veta om detta babyskydd, och framför allt; du kommer förhoppningsvis att få veta om det är rätt babyskydd för just er.

Maxi Cosi Pebble Plus

Maxi Cosi tillverkar babyskydd, bilbarnstolar, bältesstolar, och barnvagnar. Och de är bra på det. De flesta av deras produkter är såväl praktiska som snygga och av hög kvalitet. Och babyskyddet Pebble Plus är inget undantag.

Babyskyddet används tillsammans med Maxi Cosis basenhet FamilyFix, men kan även användas med 3-punktsbälte. Det förstnämnda är praktiskt eftersom man då kan använda ”Click & Go” för enkel insättning och urtagning.

Maxi Cosi Pebble Plus

Dessutom kan det kännas säkrare eftersom man då inte behöver fundera över om man har monterat det rätt eller inte. Det kan kännas onödigt att behöva köpa en basenhet till ett babyskydd, men den fungerar även med bilbarnstolen Pearl One och på så sätt kan man använda basenheten under en lång tid.

När det gäller säkerhet, vilket som sagt är det viktigaste, så har detta babyskydd väldigt hög säkerhet och är godkänd enligt standarden för bilbarnstolar. Den har stötabsorberande material och sidoskydd. Pebble Plus har även hög komfort, bekväm vaddering, och en babyinsats för nyfödda.

Maxi Cosi Pebble Plus

När barnet blir lite större kan insatsen tas bort och då sitter barnet bekvämt ett tag till. Och stolen kan faktiskt användas länge – upp till ett år, enligt beskrivningar, men runt 9 månader kanske stämmer bättre för de flesta. Men som vi har nämnt innan så kan det vara en god idé att byta till bilbarnstol tidigare eftersom de ofta är säkrare.

Det här är faktiskt ett alldeles utmärkt babyskydd som passar i stort sett alla. Den kan fästas i bilen på olika sätt, den är enkel att använda, den är praktisk, och framför allt så är den säker. Priset är inte överdrivet högt - visst går det att hitta billigare babyskydd, men förmodligen kan man inte hitta ett bättre babyskydd i denna prisklass. Därmed är priset verkligen överkomligt, minst sagt.

Vad är viktigt att tänka på när man köper ett babyskydd?

Maxi Cosi Pebble Plus är som sagt godkänd enligt standarden för bilbarnstolar, vilket innebär att den uppfyller flera viktiga säkerhetskrav. Om du väljer ett annat babyskydd är det viktigt att kolla upp att babyskyddet är godkänt - på så sätt kan du vara säker på att babyskyddet är säkert.

Tänk också på att alla babyskydd monteras på olika sätt – en del har bara en basenhet, en del kan enbart sättas fast med bilbälte, och en del kan användas på båda sätten. Hur de sätts fast med bältet kan också variera.

Maxi Cosi Pebble Plus

Fundera på vilken metod ni föredrar och välj den som passar er bäst. Om man ofta bär med sig babyskyddet, vilket man vanligt gör, eller använder det i barnvagnen så är det bra med en basenhet med ”Click & Go”-funktion.

Att sätta fast babyskyddet med bältet kan vara krångligt, men det kan också vara enkelt – men känns kanske istället inte så stabilt. En basenhet kan kännas såväl smidigare som säkrare, men det viktigaste är att välja den metod man själv tycker är bäst.

Om man använder babyskyddet i flera olika bilar och vill slippa köpa flera basenheter så kanske varianten som sätts fast med bältet passar er bättre. Som sagt, välj den metod som passar just er och era behov bäst.

Om man inte har någon bil kan det ändå vara bra att införskaffa ett babyskydd eftersom man förmodligen ändå kommer att åka bil ibland. Från BB, kanske till BVC eller på läkarbesök och liknande, för att hälsa på släktingar och så vidare.

Maxi Cosi Pebble Plus

Om man åker buss känns det dessutom tryggare att sätta fast ett babyskydd på ett säte, istället för att låta bebisen ligga i vagnen. Kan man dessutom använda babyskyddet på barnvagnen är det förstås ännu smidigare och då kommer man definitivt ha användning av ett babyskydd.

Många babyskydd är dessutom godkända på flygplan. Om ni har möjlighet att låna ett babyskydd vid behov kan det förstås vara ett alternativ, men tänk på att babyskydd alltid ska användas när man åker bil.

Säkerheten är prio ett

Slutligen rekommenderar vi att välja ett nytt babyskydd, istället för att köpa ett begagnat. Även om det kan kännas jobbigt att slänga ut så mycket pengar på någonting som används så kort tid, så är det definitivt värt det.

Som vi nämnde tidigare är det svårt att se om babyskyddet är okrockat och i fullgott skick, det är lätt att missa mindre skador som inte är särskilt synliga o.s.v. Och om babyskyddet är lätt skadat så försämras säkerheten. Det är alltså en onödig risk att ta.

Maxi Cosi Pebble Plus

Undantaget är möjligtvis om man köper från någon man känner väl, till exempel en släkting eller nära vän, och känner sig säker på att babyskyddet är i bra skick. Tänk dock på att kolla datummärkningen för att försäkra dig om att babyskyddet inte är för gammalt.

Fördelar

 • Godkänd att använda i flygplan. Ett stort plus, om man har planer på att resa med bebis!
 • Maxi Cosi ger en ”livslängdsgaranti”. Detta är inte specifikt för detta babyskydd utan kanske snarare för Maxi Cosi, men det är verkligen ett stort plus.
 • Selen justeras väldigt enkelt.
 • Avtagbar klädsel. Den kan dessutom tas av utan att man behöver ta bort selen. Perfekt om man behöver tvätta klädseln.
 • Kan användas i barnvagnar från Maxi Cosi och Quinny, med travelsystem.
 • Kommer med solskydd, något som inte alltid finns till babyskydd, men som verkligen är jättebra.
 • Väger lite och är lätt att bära, eller flytta från bilen till vagnen och så vidare.
 • Finns i många snygga färger.

Nackdelar

 • Möjligtvis något högt pris, även om den är värd sitt pris.
 • Basenheten FamilyFix säljs separat och kostar nästan lika mycket som babyskyddet. Basen kan dock användas med en av Maxi Cosis bilbarnstolar. Dessutom kan babyskyddet även fästas med 3-punktsbälte.

Produktfakta

 • Vikt: 4,55 kg 
 • Bredd: 44 cm
 • Höjd: 63 cm
 • Djup: 73 cm
 • Maxvikt: 13 kg
 • Färger: Svart, Vit, Grå, Turkos, Brun, Blå, Röd, Grön, Beige, Rosa, Lila

Sammanfattning

Maxi Cosi Pebble Plus är ett babyskydd som passar alla, egentligen. Kanske främst den som vill kunna använda en basenhet och enkelt klicka fast babyskyddet, och även kunna använda det på barnvagnen.

Men det här babyskyddet har egentligen allt man kan önska av ett babyskydd och det kan användas på olika sätt och passar därför alla. Det är smidigt till storleken, men också smidigt att använda. Säkerhet, komfort, och praktiska funktioner kombinerade på bästa sätt.

Vill man ha ett billigt babyskydd utan några egentliga funktioner kan man dock välja ett annat. Prismässigt ligger Pebble Plus lite högre, även Maxi Cosi har billigare modeller, så om man inte behöver allt som Pebble Plus erbjuder kan det vara bättre att välja ett annat babyskydd – för att komma billigare undan, helt enkelt.

Men bortsett från det lite högre priset har vi faktiskt inget negativt att säga om detta babyskydd. Det uppfyller alla grundläggande krav så som säkerhet och komfort, men den uppfyller även alla önskemål man kan tänkas ha. Solskydd, basenhet, passar till flera barnvagnar, väger lite, lätt att bära, många snygga färger att välja mellan, kan användas på flyget, avtagbar klädsel – ja, listan kan göras lång!

Oavsett om Pebble Plus är rätt val för er eller inte, så hoppas vi att ni nu har fått lite mer att gå på när ni ska välja babyskydd. Och kom ihåg, säkerheten är det viktigaste – så välj ett babyskydd som uppfyller säkerhetskraven, och allra helst ett nytt!

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals