Bästa myspölen 2024 – Mysiga stunder och trygg sömn i ett ombonat näste

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Den första tiden med den nya bebisen är intensiv och samtidigt som man ska försöka få ut någon vila och sömn på nätterna måste barnet också skötas om och ammas.

Att ha barnet i en egen vagga eller korg är ett alternativ på nätterna eller så sover man tillsammans med bebisen. Gör man det finns det förstås några väldigt viktiga saker att ta hänsyn till.

Du får inte ha barnet vid ditt bröst eller långt ner i sängen, tänk ansikte mot ansikte. Ha ett eget täcke till barnet, så den inte riskerar att hamna under ditt.

Så har vi den underbara uppfinningen myspölen! Den är en kombinerad bädd och minilekplats för ditt barn.

Den kan du ha med i sängen och känna sig trygg eftersom det finns mjuka och stadiga kanter på den. Bebisar älskar dessutom att ligga trångt och nära och en myspöl får bebisen att känna sig ombonad och sova bättre.

När din bebis blir större och kan sitta upp själv är en myspöl ett alldeles utmärkt litet lekställe som det inte gör nåt om man trillar bakåt eller åt sidan i. Myspölen tar ju mjukt emot den lilla om det händer.

Myspölar finns i en uppsjö av olika modeller, prisklasser, och storlekar. De kallas för myspölar, sovpölar, sovnästen, eller mysnästen. Hursomhelst är det en riktigt bra investering och en sådan här kan du också sedan ha till nästa barn.

Och varför inte göra som jag gjorde: ge den till hunden när dina barn blivit för stora för den, haha! Funkar faktiskt väldigt bra och vår hund älskar den lika mycket som våra barn gjorde.

Vinnaren i premiumklassen blev NG Baby Mood Sovpöl. Den är lagom stor, mjuk men stadig och dessutom snygg. I mellanklassen föll vi för Vinter & Bloom Babynest Nordic Leaf.

Budgetvalet blev utmärkta Mysingen från Carena. En specialare har vi givetvis; det blir då fina Candide Morpho One. Läs vidare för att hitta myspölen som passar dig och ditt lilla mirakel!

Premium: NG Baby Mood Sovpöl

Här har vi myspölen som du kan komplettera med matchande sänginredning till din bebis. Och utöver det är den fantastiskt bra också.

Formbar för att kunna passa ditt barn och ge stöd, lätt att tvätta, och klädd i naturlinne. En verkligt värdig vinnare som vi beskriver mer i detalj nedan.


Mellan: Vinter & Bloom Babynest Nordic Leaf

Även detta är en hel kollektion så du kan matcha alla babygrejer som har med sömn och säng att göra.

Myspölen i kollektionen är prisvärd och är den vi verkligen rekommenderar till den första tiden när bebisen är ny i världen och vill känna sig trygg och ombonad.

Väldigt praktiskt och den här kan du enkelt ta med dig på resan eller besök till släkt och vänner. Då har du myspöl och skötbädd i ett. Väldigt praktiskt!


Budget: Carena Mysingen Basic

Småbarnstiden när man är föräldraledig kan vara pressande ekonomiskt för många. Att kunna handla det man behöver ändå är förstås viktigt och därför vill vi alltid ha budgetversioner av produkterna med i testerna.

För den som behöver vända på slantarna eller inte vill lägga ner så mycket av andra skäl finns det ett alldeles utmärkt alternativ i Carenas myspöl.

Carena tillverkar produkter i barnkategorin som är vänliga för plånboken men ändå håller bra standard. Det gäller även deras Myspölen Mysingen.


Special: Candide Morpho One

Specialaren som formar sig efter bebisens kropp. Vi ska försöka hålla igen på superlativen men den här var helt enkelt fantastisk. Eftersom detta inte är en regelrätt myspöl fick den hamna här i specialaren.

Den här går bra att ha både i soffan, i vagnen, eller i din säng när du vill sova med barnet på ett tryggt sätt, men ändå se till att bebisen sover så tryggt som den vill och känner sig omsvept i mjuk trygghet.

Vem behöver en myspöl?

Man kan alltid fråga sig vad man behöver och inte behöver men jag skulle inte vilja vara utan den här om jag fick barn igen.

Den är praktisk och gör att bebisen känner sig lugn och trygg, men det är också en extra säkerhet för barnet och dig på olika sätt.

Hur kom vi fram till vilka myspölar vi skulle testa?

Det finns inte jättemånga myspölar på marknaden, ett par dussin kanske, så vi jobbade oss igenom utbudet genom att läsa på recensioner och tester och hittade 15 som vi ville testa.

Nio av dem kom med i testet. Produkterna beställdes hem från lekmer.se, babyland.se, och bamba.se.

Hur testade vi myspölarna?

Nio barnfamiljer med spädisar testade myspölarna under en månad. De testade säkerhet, praktisk, funktion, hur tvättålig den var och i vilken temperatur man kunde tvätta den. Alla eventuella specialfinesser undersöktes grundligt och betygsattes.

Våra favoriter

Premium: NG Baby Mood Sovpöl

Panelen blev stormförtjusta i den här fina myspölen! Designen är fin att titta på men framförallt är den formad på det sättet att din baby enkelt kan rulla runt utan att bli liggande på något konstigt sätt, när den blir så gammal att den kan börja rulla sig.

Samtidigt är den ändå tillräckligt trång för att den ska kännas mysig när bebisen är i sin allra minsta fas. Stoppningen innehåller små mjuka kulor av styrolit så att nästet går att forma och man enkelt kan forma stödet för bebisen - verkligen en jättebra funktion.

Klädseln är helt av linne. Ett mjukt och naturligt material utan konstiga tillsatser och kemiska produkter. Små barns hud är känslig och här kan du vara trygg med att inte komma i kontakt med allergiframkallande medel.

Bottenmadrassen är gjord i polyester så den går lätt att tvätta av, vilket säkert kommer att behövas. Givetvis kan du tvätta den här i maskinen. Det är i 40 grader och sedan sträcker du den när du har tvättat den, så återfår den formen galant. Måtten är 52 x 16 x 63.

NG Babys Mood-kollektion som den här tillhör innehåller en komplett uppsättning med babygrejer för barnets sömn och vila. Det finns även spjälskydd, påslakan, skötbäddar, och sänghimlar.

Så är du inredningstokig som jag kan du matcha allt för din lilla spädis. Väldigt kul tycker vi! Priset på denna landar ungefär på 1200 kronor.


Mellan: Vinter & Bloom Babynest Nordic Leaf

Vinter & Bloom har bland annat den här härliga myspölen bland deras sortiment. Här har du en myspöl som passar de allra minsta, från nyfödd till sex månader.

Det går också att ha den som skötbädd, alltså att placera den på skötbordet för att förhindra att bebisen rullar runt och faller ur skötbordet.

Den mjuka vadderingen gör att bebisen känner sig trygg och ombonad. Du ändrar enkelt storlek genom att justera knytbandet nertill. Överdraget av ringspunnet bomull är ekologisk. Innerkudden i polyester är mjuk och skön. Måtten är cirka 87 x 50 centimeter.

Mönstret är gulligt med löv. Passar i de flesta sammanhang. Den går dessutom bra att rulla ihop, så den här kan du ha med dig på resan utan problem. Funkar verkligt bra i barnvagnen eller babykorgen också.

Bebisar vill känna sig trygga den första tiden och ligga riktigt trångt och den hör omsluter barnet på ett väldigt mysigt sätt. Så den fyllde verkligen sin funktion! Välj mellan fina färger.

Överdraget kan tvättas i 40 grader, medan innerkudden måste tvättas för hand, vilket faktiskt är det enda minuset med den här fina myspölen.


Budget: Carena Mysingen Basic

Budgetvarianten fungerar alldeles utmärkt i de flesta fall och för det låga priset måste vi säga att man får mycket för pengarna. Den vadderade kanten ger ett bra skydd och stöd för bebisen.

Den har en väldigt finurlig funktion också som faktiskt inte de andra hade. Det går att öppna den vadderade kanten i ena änden för att passa bättre när ditt barn blir större. Ska du tvätta myspölen går vadderingen lätt att ta ur.

Funkar alldeles utmärkt som en liten minisäng i sängen, så att säga. En trygg plats som gör att ditt barn ändå känner närhet.

Överdraget är i 100 procent bomull och går att tvätta i 30 grader. Och inte är den dyr: cirka 400 kronor. Det kan man knappt sy en själv för.


Special: Candide Morpho One

Nu får ni hålla i er för den här myspölen är så spännande. En verkligt innovativ produkt som det bara inte går att lämna bort från ett test som detta. Den är kanske inte en “riktig” myspöl i ordets rätta bemärkelse, men en variant för de minsta.

Detta är en formbar madrass som formar sig efter barnet och därmed “nästar” in det. Har du snart en nyfödd hemma ligger barnet så otroligt gosig i den här.

Hela panelen var verkligen stormförtjusta och jag önskar det funnits en sådan här produkt när jag själv hade spädbarn hemma.

Låt mig förklara hur den fungerar: Madrassen formar sig alltså efter ditt barn när du lägger ner den på denna. Allt eftersom madrassen värms upp bildas en mysig “grop” för bebisen att ligga i, som verkligen känns trygg och ombonad.

Bebisar älskar det här - att ligga nära något. Madrassen är försedd med andningshål och har ett mesh-överdrag så det finns ingen risk att bebisen blir för varm.

Och finesserna är många på den här: I huvuddelen finns en fördjupning för att hindra att det mjuka spädbarnshuvudet formas asymmetriskt. Den här funktionen håller också luftvägarna fria, halsen hamnar alltså inte i någon konstig position.

Det finns ett justerbart band som håller barnet på plats i myspölen. Den här är behaglig för ditt barn om den har magknip också. Det finns en kilkudde som medföljer som du kan höja huvuddelen med om barnet är förkylt eller har orolig mage.

Madrassen är - det här är faktiskt smått otroligt - även behandlad med probiotiska bakterier som gör tyget antibakteriellt. Fantastiskt tyckte panelen!

Priset ligger naturligtvis på den högre om man jämför alla myspölar. Ungefär 1600 kronor får du betala för Candide Morpho.

Vad har man en myspöl till egentligen?

En myspöl är bra till väldigt många olika saker. Du kan ha den som extrahjälp i sängen när du vill att barnet ska sova hos er, men ändå vill känna dig trygg med att bebisen inte hamnar under kuddar eller täcken och liknande.

Sedan är den suverän att ha med sig överallt hemma. På golvet, i soffan, i vagnen. Bebisen lär sig känna igen doften och kan slappna av när den ligger på den, var ni än befinner er.

När barnet bli äldre och vill ligga på mage och titta på saker eller även sitta upp i stunder är den här väldigt bra.

Bebisar som nyss börjat sitta kan tippa väldigt lätt när de sträcker sig efter något och då finns myspölen där som ett extra skydd. En enkel men väldigt sinnrik uppfinning tycker vi.

Våra utmanare

Done By Deer Cozy Nest

Väldigt smart i och med att den kan vändas för att få ett annat mönster. En rolig liten bonus för den här myspölen. Kan justeras i storlek genom att enkelt dra i snöret nertill.

Snöret har givetvis säkerhetsgodkänd längd, så det är ingen risk att bebisen fastnar eller liknande. Överdraget går att tvätta i 40 grader, vilket alltid är ett stort plus.

Tyget är tillverkat i 100 procent bomull och madrassen kan handtvättas. Den kommer i flera olika färger som är väldigt fina. Du får betala ungefär 740 kronor för den här.


Sleepyhead Deluxe

Kolla in denna vackra myspöl! Den fungerar som sovplats i din säng eller som myspöl vid lekstunderna på golvet. En smidig variant som fungerar som skydd när din bebis börjat sitta upp och leka, men också som ombonad sovplats, antingen i bebisens egen säng eller i din.

Måtten är lagom, 40 x 75 centimeter. Materialet är antibakteriellt och extra säkert och hygieniskt, därför ligger priset aningen högre, ungefär 2000 kronor. Det finns även olika utföranden att välja mellan.


Baby Dan Cuddle Nest

En myspöl från Baby Dan som verkligen är ett näste att mysa i. Måtten på denna pöl ligger på 32 x 78 cm och den är tillverkad i bomull, som är öko-tex-certifierat, och fyllningen består av polyester.

Du kan även justera längden på myspölen tack vare ett smart kardborreband, du kan alltså använda den ett bra tag då. Den har även ett välbehövligt, vattentätt madrasskydd.


Playgro Babygym Grow n’ Play

Här har vi både en myspöl och lekpöl samtidigt. Playgros näste kommer med bollar och andra aktivitetsleksaker som barnet kan sitta och leka med.

Samtidigt stöttar och skyddar kanterna jättebra, så tippar barnet åt sidan eller bakåt behöver man inte vara orolig. Här sitter bebisen väldigt inbonad och det är även en mysig plats att ta en tupplur på såklart.


Produkter som utgått

Färg & Form Skummis Cozy Bed

Snugglig och mysig från svenska Färg & Form. Perfekt att ha mellan sig i sängen om man vill sova med barnet, så slipper ni oroa er. Den här myspölen för de minsta passar även på golvet så bebisen kan ligga i den eller sitta upp vid lek.

Tillverkad i 100% ekologisk bomull med en fyllning i polyester. Måtten är 67 x 40 centimeter och det finns tre färger att välja mellan. En jättefin myspöl, tyckte vi!


Frågor och svar

Vad är en myspöl?

En myspöl är lite som ett babynest, en trygg och mysig plats för bebisen att sova eller bara ligga och mysa. Vissa myspölar passar bra att ha i sängen om bebisen sover i samma säng som föräldrarna.

När börjar man använda myspölen?

Man kan använda en myspöl redan från början, när bebisen är nyfödd och många menar att det är säkrare för barnet än att sova i en större spjälsäng.

Kom dock ihåg att det inte finns några bevisande studier för detta eftersom myspölar är relativt nya, så det är helt enkelt upp till vad du själv tycker passar bäst.

Hur länge använder man en myspöl?

Länge, även om den kanske inte används lika flitigt eller på samma sätt när barnet är lite större. Men den kan absolut användas av lite större barn också.

Vad kostar en myspöl?

De kostar från drygt 500 kronor och upp till 2000 kronor, eller mer. Det finns myspölar i olika storlekar och priset beror delvis på storleken.

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals