Bästa skötväskorna 2024 – Hitta modellen som passar dig

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Att hitta den bästa skötväskan där du får plats med allt på ett välorganiserat sätt, och i rätt prisklass, kan vara en utmaning för många mammor och pappor. 

Skötväskor finns i oändligt många modeller och prisklasser och det kan vara svårt att som ny förälder veta vad man egentligen behöver från en bra skötväska. Vi har därför testat årets populäraste modeller från både välkända och mindre kända märken så att du kan hitta din egen favorit. 

Eftersom skötväskan ska användas varje dag under lång tid är det viktigt att den håller hög kvalitet och att den underlättar vardagen för dig när du och din baby är ute på språng. Speciellt fyra av skötväskorna föll mig lite extra i smaken.

I premiumklassen har jag valt ut en exklusivare skötväska nämligen Skip Hop Greenwich Skötväska Ryggsäck. I mellanklassen har jag valt ut Petite Chérie Skötväska Heritage som är lika bekväm att bära som rymlig för allt som behöver få plats.

För den mer prismedvetna föräldern, som fortfarande inte vill tumma på kvaliteten, så har jag valt ut Hauck Skötväska City Bag som budgetfavorit. Detta är en av de absolut mest populära skötväskorna och är den skötväskan som ger mest för dina pengar.

En specialare som också bör uppmärksammas i det här testet är Beemoo 2i1 Skötväska som är så mycket mer än bara en skötväska. Läs vidare för alla utförliga recensioner för att hitta din nya skötväska!

Premium: Skip Hop Greenwich Skötväska Ryggsäck

Här har vi en lyxig skötväska från Skip Hop, som förövrigt gör otroligt kvalitativa och praktiska barn- och mammaprylar för alla tillfällen. 

Den här skötvästan kan både användas som ryggsäck och messenger bag, den har flera förvaringsfack där två av sidofacken är isolerade för att hålla värme eller kyla. 

Dessutom är materialet i konstgjort läder väldigt exklusivt och praktiskt, och hela väskan känns både rymlig och smart. Priset lutar som sagt åt den lyxigare sidan, men det kan det absolut vara värt!

Fördelar

 • Hög kvalité och snygg design
 • Flera smarta detaljer

 • Finns i olika färger

Nackdelar

 • Dyr

Mellan: Petite Chérie Skötväska Heritage

Petite Chérie Skötväska blev snabbt en ny favorit i mellanklassen efter att vi sett dess fantastiska recensioner och höga betyg från flera håll och kanter. 

Den här fashionabla skötväskan har ett nästan oförskämt bra pris. Trots priset håller den hög kvalité, erbjuder ett rymligt innanmäte med flera förvaringsfack, samt säker användning tack vare dragkedjor. Den är också bekväm att bära och enkel att fästa på barnvagnen. 

Fördelar

 • Fantastiskt pris
 • Snygg design

 • Rymlig och generöst 

Nackdelar

 • Tunn botten
 • Saknar förvaringsfack på utsidan 


Budget: Hauck Skötväska City Bag

En praktisk väska med många fack så man får verkligen plats med allt man behöver utan att oroa sig över att man kommer gå runt med en bulkig väska.

Den är även av hög kvalité och det vi gillade bäst med den är att en liten skötbädd kommer med på köpet, trots att den är så billig. Det uppskattas stort!

Fördelar

 • Lagom stor, många fack och smidig att använda
 • Riktigt bra pris
 • Skötbädd ingår

Nackdelar

 • Något tråkig design

Special: Beemoo 2i1 Skötväska

Som en självklar specialare tog Beemoo 2-in-1 hem vinsten. Den här väskan med sin smarta multifunktionella användning är definitivt värd att uppmärksamma! 

Här får du en kombinerad skötväska och resesäng i samma produkt, som dessutom kommer till ett väldigt bra pris. Perfekt för resan, utflykten eller stugbesöket, där du vill få med dig mycket grejer på ett smart och smidigt sätt. 

Fördelar

 • Multifunktionell användning
 • Lätt att bära med sig
 • Kombinerad skötväska och resesäng

Nackdelar

 • Inte överdrivet många fack
 • Något tråkig design


Varför ska du lita på oss?

Jag har själv två barn och har därför personlig erfarenhet av vad som behövs från en bra skötväska.

När vi gjorde det här testet valde vi ut de mest sålda skötväskorna som finns på marknaden idag, tillsammans med några väskor som sticker ut i funktion och form.

För att komma fram till dessa resultat har vi tagit del av recensioner av mammor som har provat på de skötväskor som vi har valt ut för testet.

Därefter har vi låtit flera av dem svara på frågor om vad de tycker är bra och dåligt med de valda skötväskorna. Utifrån resultaten har vi valt ut de tre bästa och mest omtyckta skötväskorna i varje prisklass. 

Vem behöver köpa en skötväska?

Varje mamma och pappa behöver egentligen en skötväska. Självklart kan man ju välja att använda en vanlig väska för att ta med sig sina tillhörigheter när man är ute med sitt barn men en skötväska förenklar vardagen betydligt.

Det är stor skillnad på att ha en skötväska då en skötväska är designad och utformad för de behov som du har som förälder. De innehåller många olika fack för att lättare hitta ombyten, nappar, blöjor, osv.

Dessutom är de tillverkade i material som är lätta att hålla rent och med de allra flesta skötväskor tillkommer ihopvikbar skötmatta och remmar som är gjorda för att fästa den på barnvagnen.

En bra skötväska är en viktig investering för varje förälder som vill göra småbarnslivet enklare och mer organiserat. Idag finns alla möjliga stilar och design av skötväskor vilket även gör din väska till en snygg accessoar.

Hur vi kom fram till vilka skötväskor som vi skulle testa?

Utbudet av skötväskor som finns att välja mellan är enormt och vi valde därför att testa de skötväskor som säljs mest just nu.

Men vi ville även inkludera lite mindre kända märken och vi valde därför att ta med några skötväskor som det säljs färre av, men som verkade intressanta.

Antingen för att de skiljde sig från mängden eller för att vi blivit tipsade om dem från några av föräldrarna som vi har talat med.

För att få en bredd på skötväskor är de även utvalda utifrån deras prisklass så att föräldrar med olika budgetar kan hitta en väska som passar dem.

Skötväskorna som valdes ut från testet tog vi ifrån några av de mest kända och populära svenska webbshopparna som lekmer.se, bamba.se, och babyland.se.

Så varje väska som du hittar i det här testet går enkelt och säkert att köpas online från en av de pålitliga återförsäljarna.

Hur testade vi skötväskorna?

För att hitta de bästa modellerna har jag tagit hjälp av andra mammor för att få så många olika synpunkter som möjligt på varje väska.

Skötväskan måste främst vara slitstark eftersom den ska användas dagligen i ur och skur under flera år.

Vi har själva inspekterat varje utvald skötväska i butik och gjort en undersökning med över 50 föräldrar som själva har använt en eller flera av skötväskorna i undersökningen.

Utöver detta har vi även läst recensioner från föräldrar och experter på internet. Utifrån de kommentarer och betyg som användarna har gett har vi på Barnlandet tillsammans med våra egna kriterier valt ut de tre väskor som vi tycker är de bästa.

De kriterier som vi har utgått ifrån har varit pris, användarvänlighet, bekvämlighet, hur många fickor och fack de har för lättare organisation, och extra detaljer.

Efter att vi sammanställt den information som vi fått kunde vi välja ut favoriter från tre prisklasser, premium, mellanklass, och budget. Det ska konstateras att alla de väskor som vi har testat är bra skötväskor och kan rekommenderas.


Våra favoriter

Premium: Skip Hop Greenwich Skötväska Ryggsäck

När vi tog oss förbi den här skötväskan från Skip Hop var det nästan en självklarhet att den skulle få ta hem vinsten i vår premiumkategori, inte minst med tanke på dess någorlunda lyxiga pris som även talar för hög kvalité och smarta funktioner! 

Den här skötväskan är väldigt välgjord, och trots det lite lyxigare priset kan det vara en riktigt bra investering.

Det som gjorde att vi fastnade för deras skötväska Greenwich var främst det faktum att den kan användas på så många olika sätt, som en messengerväska eller som ryggsäck. På så sätt kan du själv anpassa position efter situation, så att den sitter som bäst för dig.

Vi gillar också att väskan är gjord i ett exklusivt konstläder, som inte bara talar för kvalité och hållbarhet utan som också gör att skötväskan är väldigt enkel att underhålla. Den är lätt att torka av, och den känns både robust och tålig på samma gång. 

När det kommer till funktion så är den även där väldigt välgjord och genomtänkt. Skötväskan kännas inte bara rymlig och generös, utan tack vare de många fickorna och förvaringsfacken har du även möjlighet att organisera efter behov.

Dessutom finns det förvaringsfack både på utsidan och insidan av väskan, och två av sidofickorna är isolerade för att hålla värme eller kyla. 

Det stora huvudfacket är praktiskt utformat med en säker dragkedja och magnetisk stängning. Där får du också plats med många saker som kan vara bra att nå i farten, eller om du bara inte vill behöva krångla med nappar, servetter, flaskkorkar, och så vidare.

Kort och gott är det här en mycket praktisk, smidig, smart och kvalitativ skötväska. På grund av dess snygga design kan den såklart också användas som en vanlig väska även utan barn, som du kan bära i de vanliga bärhandtagen eller med axelremmen. 

Vid behov går den även att tvättas i maskin! Och som ett extra plus på köpet får du med en mjuk skötmadrass, som du snabbt och smidig kan ta fram då barnet måste bytas på. 

Fördelar

 • Hög kvalité och snygg design
 • Flera smarta detaljer

 • Finns i olika färger

Nackdelar

 • Dyr


Mellan: Petite Chérie Skötväska Heritage

När vi såg den här skötväskan från Petite Chérie insåg vi nästan direkt att den skulle få bli vår mellanfavorit, inte minst på grund av dess slående pris men samtidigt höga kvalité. Skötväskan har fått otroligt goda betyg från många olika håll, och med vidare efterforskning förstod vi verkligen varför.

Låt oss bara börja med att kika på den stilrena och exklusiva designen som väskan har. Det quiltade materialet med exklusiva läderdetaljer ger en perfekt mix av klassiskt stilrent och trendigt chict, som utan att överdriva kan användas när som helst! 

Det innebär alltså att skötväskan inte bara gör sig väldigt bra hos föräldrar eller på barnvagnen, utan skötväskan kan naturligtvis också användas som ”vanlig” snygg väska när barnet blivit lite större. 

Om vi sen går vidare på användning så är den även där väldigt välgjord och genomtänkt, inte bara vad gäller komfort och smidighet. 

Den medföljande axelremmen är både mjuk och justerbar, vilket gör att den känns behaglig och att den inte skaver in eller klämmer oavsett om du bär den på axeln eller över armen. De praktiska kardborrefästena möjliggör också för anpassad användning på barnvagnen, så att du enkelt kan få med dig det som behövs under promenaden eller utflykten. 

Även skötväskans funktion är av hög kvalité. Storleken är rymlig och generös utan att kännas alldeles för klumpig. Inuti finns även flera förvaringsfack där du kan organisera allt utan problem. 

Något vi dock skulle önska är något slags förvaringsfack eller ficka på utsidan av väskan, för smidigare åtkomst. Skötväskan känns också lite tunn i botten och har inte riktigt den här stabiliteten som ofta är uppskattat, men annars riktigt bra på alla sätt och vis. Vi gillar också att du får med en skötmadrass på köpet.

Fördelar

 • Fantastiskt pris
 • Snygg design

 • Rymlig och generöst 

Nackdelar

 • Tunn botten
 • Saknar förvaringsfack på utsidan 

Budget: Hauck Skötväska City Bag

Den är skötväskan från Hauck är en av de absolut billigaste på marknaden och den har det mest nödvändiga, som exempelvis flera fack att stoppa dina och ditt barns saker i.

För föräldrar som är på en budget är den här en av de bästa produkterna att köpa idag. Den har måtten 19 x 35 x 30 centimeter och vi upplevde att den var lagom stor och smidig att använda.

Det bästa är även att man får med en liten skötbädd i köpet, vilket alltid är bra eftersom man inte vet när man kommer behöva byta blöja när man är på språng.

Fördelar

 • Lagom stor, många fack och smidig att använda
 • Riktigt bra pris!
 • Skötbädd ingår

Nackdelar

 • Något tråkig design

Special: Beemoo 2i1 Skötväska

Vi blev inte förvånade när vi såg att det var det välkända märket Beemoo som låg bakom den här prisvärda, smarta och multifunktionella skötväskan. Faktum är att dess 2-i-1 funktion passar lika bra på resan och utflykten som den gör i hemmet, där du får allt du kan tänkas behöva vid blöjbyte. 

Beemoo 2-in-1 skötväska är alltså inte bara en vanlig skötväska, utan den är även väldigt enkel att göra om till resesäng vid behov. Enkel och smidig, men samtidigt väldigt smart och praktisk! 

Som sagt så gör sig den här skötväskan minst lika bra i hemmet, och alltså behöver den inte bara användas på resor eller utflykter. Oavsett när, var och hur den kommer till användning så finns det ingen tvekan om att den kan underlätta vid blöjbytet eller då barnet ska vila. 

I skötväskan får du plats med det mesta, där du även kan sortera och organisera med hjälp av de olika förvaringsfacken. 

Vad gäller den smarta funktionen med inbyggd resesäng så finns det även där mycket att ta del av. För det första så är det väldigt enkelt att förvandla den till resesäng, och det går både snabbt och smidig. Det bästa är att väskan inte behöver tömmas på innehållet tack vare avdelade sektioner.

För att få tillgång till resesängen behöver du alltså bara öppna dragkedjan för sektionen med utfällning, för att sen fälla ut sängen. Där kan barnet både vila, sova, leka, koppla av, och bytas blöja på. Vid köp får ni även med en liten förvaringspåse samt ett liggunderlag. 

Vi är otroligt imponerade över den här produkten och anser att den är otroligt smidig på alla sätt och vis. Den är så enkel att använda och den väger inte särskilt mycket.

Designen är kanske inte den roligaste, men den gör verkligen sitt jobb med bravur. En perfekt specialare som fyller många syften!

Fördelar

 • Multifunktionell användning
 • Lätt att bära med sig
 • Kombinerad skötväska och resesäng

Nackdelar

 • Inte överdrivet många fack
 • Något tråkig design


Vad man ska tänka på när man väljer skötväska

När man väljer skötväska finns det några saker som man bör tänka på. Skötväskan kommer att användas varje dag och i alla olika väderlekar vilket gör att det är viktigt att den är tillverkad i ett starkt och tåligt material.

Dessutom måste den vara lätt att göra ren både utvändigt som inuti. Skötväskan måste vara stor nog för att få plats med ett par ombyten, blöjor, våtservetter, nappar, nappflaska, eventuella leksaker, snacks, och dina egna personliga tillhörigheter.

För att lätt kunna hitta bland sakerna bör den vara uppdelad i flera fack, helst både ut- och invändigt så att du lätt kommer åt det du söker.

I de allra flesta fall kommer skötväskan med en skötmatta, men det kan vara en bra idé att kontrollera detta innan du köper väskan då det är något som du definitivt kommer att behöva.

Att skötväskan dessutom ska ha en tilltalande design är självklart ett plus och det finns mängder av snygga skötväskor att välja mellan så det är enkelt att hitta en som faller dig i smaken.


Våra utmanare

Skip Hop Duo Signature

Här har vi en välplanerad och smart skötväska från Skip Hop, som återigen har gjort oss imponerade med deras kvalitativa och praktiska produkter. Den här varianten, Skip Hop Duo Signature, är en nyhet som har tagit marknaden med storm. Vi kunde helt enkelt inte hålla oss från att ta med ännu en av deras fantastiska produkter i vårt test.

Det som gjorde att vi blev lite extra imponerade över just den här skötväskan var inte bara det faktum att den har väldigt många och generösa förvaringsfack i en planerad layout, utan vi blev också imponerade då skötväskan ser sådär diskret men ändå väldigt snygg ut. 

Med andra ord kan väskan göra sig riktigt bra som både vardagsväska, reseväska, förvaringsväska, och såklart skötväska. Alltså är den väldigt användbar även när barnen blivit stora och inte längre behöver bytas på. Med den diskreta designen funkar den i alla lägen, oavsett vem som ska bära den!

Utöver den snygga och stilrena designen är skötväskan utformad på ett praktiskt och smart sätt som möjliggör generös förvaring och behändig hantering. På båda sidor om väskan finns det flera förvaringsfack i både nät och tyg där du kan lägga ner det som du vill ha lättillgängligt från utsidan. 

På insidan av väskan finns även där flera förvaringsfack av olika storlek och modell, där du kan lägga annat som är nödvändigt att ha med under resan, promenaden eller utflykten. 

När det kommer till användning så gillar vi att de har tänkt på både hantering och komfort för att den som bär ska få det lite extra bekvämt. Utöver den säkra dragkedjan som gör att du kan slänga runt med väskan så är den också väldigt bekväm tack vare de sköna handtagen.

Vi gillar också det faktum att väskan är gjord i ett slittåligt och hållbart material som gör att den kan användas i flera år framöver, och som sagt även när barnen är stora. Vid köp får du också med en skötmadrass som är perfekt att ha med sig. 

Väskan kan bäras över axeln, på armen eller fästas på barnvagnen. Med hjälp av de smarta spännena kan passformen justeras utefter önskat bärsätt. Kort och gott en skötväska med fokus på komfort och smidighet som kan användas i alla lägen!

Fördelar

 • Generöst med utrymme
 •  Riktigt hög kvalité till ett bra pris
 • Snygg men diskret design 

Nackdelar

 • Något få fack på insidan

Bugaboo Changing Bag Skötväska

Bugaboo Changing Bag är en specialdesignad skötväska som passar perfekt att använda med Bugaboos egna barnvagnar. Faktum är att den här skötväskan är en skräddarsydd modell som möjliggör för smart organisering, smidig hantering och praktisk användning. 

Bugaboos Changing Bag är ett perfekt alternativ av komplett skötväska om du själv använder någon av bugaboos barnvagnar. 

Med de integrerade krokarna är den enkel att fästa direkt på vagnen, där det varken behövs extra tillbehör eller svåra instruktioner. Du slipper också krånglet med att vira axelremmen runt handtaget eller knäppa loss olika spännen, för här kan du direkt bara kroka fast väskan på vagnens fästen och vips hänger den med på allt utan att du själv måste bära den! 

Skötväskan har fyra innerfack, där du alltså kan förvara allt och lite till. Utöver de fyra innerfacken finns även en separat isolerad flaskhållare/flaskficka, samt ett fack för skötbädden.

Vi gillar också att axelremmarna är justerbara och den medföljande skötmadrassen är bekväm för bebisen. 

Madrassen, eller skötmattan, har nämligen två extra fickor där du kan lägga exempelvis en blöja eller våtservetter, och den är även enkel att fälla hopp bara med en hand. Dessutom är den rymlig, precis som skötväskan. Trots att den här skötväskan kommer till ett lyxigt pris anser vi verkligen att dess höga kvalité och smarta design är värt det.

Utan att överdriva så får du en väldigt välgjord, genomtänkt och smidig skötväska som funkar för alla och som gör sig extra bra om du själv redan kör Bugaboo. Insidan är också lätt att torka ren, och allt känns hållbart och smidigt!

Fördelar

 • Välplanerad skötväska med många förvaringsfack
 • Snygg, stilren design
 • Smart upphängning på Bugaboos vagnar

Nackdelar

 • Kan inte tvättas
 • Dyr


Skip Hop Chelsea Skötväska

Ytterligare en skötväska från Skip Hop, den här gången i deras modell Chelsea. Precis som många av deras andra skötväskor är även Chelsea en snygg och stilren variant som gör sig lika bra som skötväska och vardagsväska. Den svarta färgen kombinerat med gulddetaljer och partier i läderimitation gör sig väldigt bra ihop. Supersnygg är den!

Utöver den fina designen anser vi, bland många andra, också att skötväskan är smart utformad med flera fack och rymlig storlek. Totalt sett har skötväskan hela 12 förvaringsfack i hela väskan, där placering är välplanerad för att ge lätt åtkomst och smidig hantering. 

På utsidan har du de fack i olika storlekar, bland annat isolerade sidofack som är perfekt att placera varma vällingflaskor eller pipmuggar i. På insidan av väskan finns 4 innerfickor.

Vi gillar också att de här tänkt igenom skötväskans funktion lite ytterligare. Tack vare metallfötterna som är fästa på väskans botten minskar risken för slitage då du ställer ner den på marken, vilket håller väskan i bättre skick och gör att den håller längre. Med materialet som är fritt från BPA och ftalater känns den också extra säker.

En annan detalj som bidrar till ökad komfort är den behagliga axelremmen som både är mjuk och justerbar, men dessvärre inte avtagbar. Däremot kan du själv anpassa längd och passform efter användningsområde. Med hjälp av barnvagnsremmarna kan väskan fästas direkt på barnvagnens handtag. Smidigt!

Vi är verkligen nöjda med den här skötväskan, och blev extra glada då vi insåg att det följer med en mjuk skötbädd på köpet!   

Fördelar

 • Elegant och smidig skötväska
 • Många smarta förvaringsfack
 • Smart fäste för barnvagn

Nackdelar

 • Något dyr
 • Axelremmen kan ej tas av


Elodie Details Skötväska Soft Shell Rebel

Här har vi en väldigt prisvärd och stilren skötväska från Elodie details, som själv är kända för att tillverka trendiga och kvalitativa prylar för både mamma och barn. Den här skötväskan är sannerligen inget undantag, där de både har satsat på en klassisk tidlös design kombinerat med komfort och smart funktionalitet.

Det som gjorde att vi fastnade lite extra för just den här skötväskan var inte minst det faktum att den har en väldigt snygg och stilren design, utan vi gillar också det faktum att den är lätt att hantera samtidigt som den rymmer mycket. Tack vare den säkra dragkedjan behöver du inte heller oroa dig för att innehållet ska trilla ut. 

Just den här skötväskan är tillverkad med ett fokus på både utseende, kvalité och funktion, där de verkligen lyckats kombinera alla tre i en perfekt harmoni. Vid en första anblick ser den otroligt professionell och elegant ut, medan du vid en närmare inblick också kommer att inse att den har mycket att erbjuda även vad gäller användning.

På insidan av väskan finner du flera specialanpassade fack och fickor där du kan rymma allt från blöjor och våtservetter till nappar och leksaker. Det stora mittenfacket är otroligt rymligt och där kan du få plats med allt annat som inte rymmer i de smarta fickorna, och trots det ändå få ordning och bra organisering på dina saker. 

På väskans utsida hittar du några dolda termofickor som inte bara är diskret placerade för en mer stilren design, utan deras temperaturreglerande funktion gör också att du kan ha med dig varma eller kalla drycker utan att behöva oroa dig för att de ska förstöras. Flaskan hålls upprätt och med jämn temperatur för bästa möjliga hantering!

Det mjuka men stadiga materialet ger möjlighet att rymma mycket i väskan utan att den känns klumpig eller obekväm att bära. Du får plats med barnprylar och dina egna prylar utan problem. En väldigt smidig funktion som ökar dess komfort är att du snabbt och smidigt kan fästa väskan direkt på barnvagnen med hjälp av de smarta kardborreremmarna. 

Kort och gott är Elodie Details Soft Shell en väldigt praktisk och användarvänliga skötväska, och oavsett om du vill använda den som skötväska eller som vardagsväska kommer den underlätta mycket. Vid köp får du även med en mjukt vadderad skötbädd! Riktigt kvalitativ produkt till ett riktigt bra pris, helt enkelt. 

Fördelar

 • Rymlig och generös
 • Snygg och stilren
 • Isolerad förvaring

Nackdelar

 • Något svag i botten
 • Skulle önska fler fickor på utsidan


Silver Cross Skötväska Wave

Detta är skötväska för dig som är en stilmedveten förälder. Denna praktiska väska kommer även i flera olika färger så man har några alternativ att välja mellan. Den är dock inte bara snygg utan har många praktiska funktioner också.

Väskan går bäst att använda som en ryggsäck men den är även utrustad med ett handtag så man ska kunna bära den. Den går även bra att hänga på din barnvagn.

Den har ett fack på utsidan och en stort på insidan som dessutom innehåller många mindre fack, så man får plats med en hel del saker. Det bästa är att det medföljer en skötbädd och till och med en termos - perfekt för när du och din bebis ska ut på långpromenad.

Priset kan tyckas något högt men då får man verkligen en skötväska av hög kvalité som dessutom är slitstark och kan användas länge.

Fördelar

 • Finns i flera olika fina färger
 • Smidig och lätthanterlig

 • Hög kvalité 

Nackdelar

 • Dyr
 • Inte överdrivet många fack


Skip Hop Suite Skötväska

Snygg skötväska från Skip Hop som har alla de funktioner som en bra skötväska ska ha. Skip Hop är ett av de mest pålitliga märkena vad gäller skötväskor och den här modellen är en av deras bästa.

Man får även en liten necessär som man kan lägga sina personliga saker i, vilket uppskattades av alla familjer. Väskan kommer i några olika färger.

Fördelar

 • Har många smarta funktioner
 •  Snygg och exklusiv design i flera olika färger
 • Innehåller necessär, nappfodral, flaskväska och madrass

Nackdelar

 • Dyr

Elodie Details Skötväska Bedouine Stories

Elodie Details, som är ett annat svenskt märke, har skapat den här fantasifulla och trendiga skötväskan för föräldrar som både bryr sig om både mode och funktion.

Detta är helt klart en prisvärd väska som är helt unik i sin design. Med denna kan du vara säker på att du kommer ha stil. Cirkapriset är överkomligt.

Fördelar

 • Stilren och smart design
 •  Ett flertal fickor och fack
 •  Generös storlek 

Nackdelar

 • Inte så många fickor på utsidan

Carena Sandhamn Skötväska

Det här är en annan bra skötväska för föräldrar med en liten budget. Den har alla de egenskaper som du behöver för en bra skötväska och är i elegant design som inte går ur mode.

Carena Sandhamn Skötväska är helt klart en prisvärd produkt.

Fördelar

 • Hög kvalité till ett bra pris
 • Hållbar och tålig konstruktion
 • Stadig botten 

Nackdelar

 • Brist på förvaringsfack

Babymel Skötväska Cara

Modellen Cara från Babymel är en klassisk skötväska i slitstarkt och tåligt material som du kommer att kunna använda länge framöver. Den innehåller en skötmatta och 5 fack att förvara dina tillhörigheter i.

Fördelar

 • Välplanerad
 •  Många fickor
 • Easy Wipes ficka 

Nackdelar

 • Något dyr
 • Kan upplevas som klumpig 


Produkter som utgått

TFK Skötväska

Denna väska är, som du kanske kan lista ut från bilden, en ryggsäck, vilket många av oss som testade den uppskattade. En del upplevde att det var smidigare att kunna bära den på ryggen om det exempelvis inte fanns plats i korgen under vagnen.

Det kan bli lite tungt för axlarna annars. Man kan också sätta den på barnvagnshandtaget. Andra bra egenskaper är att den är tillverkad av vattenavstötande material och kommer även med ett regnöverdrag.

En sittkudde man kan ta bort följer med, likaså en skötmatta. Självklart har den många praktiska fickor med plats för alla saker man måste ha med. Cirkapriset är även överkomligt för en sådan bra väska och alla tillbehör man får.


Britax Skötväska Go Next

Britax Skötväska Go Next är en skötväska designad unisex för att passa både mammor och pappor. Den rymmer hela 10 liter och har 16 förvaringsfack så att du på ett enkelt sätt kan hålla reda på alla dina och din bebis saker.

Vi föll pladask för denna olivgröna modellen men den finns i några andra färger också. Kostar ungefär 850 kronor, vilket verkligen är värt det.


Maxi-Cosi Skötväska Original Bag

Här har vi en annan skötväska som är designad för att passa både män och kvinnor. Den har alla de egenskaper som du behöver från en praktisk skötväska.

Vad som gör den extra speciell är att den har ett internbälte och kan göras om till en bälteskudde. Bälteskudden kan användas som en nödlösning när du är ute och reser och passar därför föräldrar som ofta är på språng med sin bebis.

Själva väskan är såklart tipptopp och har massvis med utrymme för allt man behöver ha med sig. Cirkapriset 800 kronor är verkligen värt det.


Skip Hop Ryggsäck Duo

Skip Hop Ryggsäck Duo är en personlig favorit då den är praktisk i och med att den är just en ryggsäck. För mammor och pappor som ofta är ute med sin bebis i bärsele är ryggsäck helt klart att föredra gentemot en vanlig skötväska med axelrem.

Den här ryggsäcken är dessutom väldigt snygg och designad för att passa både kvinnor och män. Självklart ingår en skötmatta, barnvagnsremmar, så att du lätt kan fästa den på barnvagnen vid behov, och nio fickor för att enkelt ha dina saker organiserade.

Det är är helt klart en väl genomtänkt skötväska som är både komfortabel och snygg. Den här ryggsäcken fick många fina lovord från samtliga mammor som äger och använder den. Den är bekväm att använda och har gott om utrymme.

Den finns i två olika färger - svart och grå - som är väldigt stilrena och snygga. Cirkapriset 850 kronor är även överkomligt och man kan använda den länge.

Fördelar

 • Praktisk och smart
 •  Skötväska i form av en ryggsäck
 • Många fickor 

Nackdelar

 • Något dyr

Storksak Charlotte Läder Skötväska

Den här skötväskan tillhör en av de dyrare skötväskorna på marknaden men den är fortfarande väl värd sitt pris. Den är extremt tålig, har en genomtänkt design, och är tillverkad i smakfullt pebble läder.

Med denna skötväska får du en skötmatta och den har många fickor där du kan placera blöjor och våtservetter för att ha dem smidigt till hands när det är dags för blöjbyte. Skötväskan har en axelrem och en rem för att fästa på barnvagnen.

Den har sammanlagt fyra ytterfack och sex stycken innerfickor så att du lätt kan organisera allt som du behöver att ha med dig.

Utöver det har den även en dryckeshållare som går att ta loss och som håller din dryck varm eller kall ända upp till fyra timmar.

En extra detalj som är praktisk är att det tillkommer en necessär med dragkedja för dina egna värdesaker. Skötväskan är lätt att göra ren och insidan kan torkas av med en trasa vid behov.

Den här är vår absoluta favorit av de skötväskor vi har provat. För dem som inte behöver tänka ekonomiskt, den kommer för ett cirkapris på 3000 kronor, är Storksak Charlotte Läder Skötväska definitivt att rekommendera.


Babymel Skötväska Satchel

Babymel är ett av de märken som vi föredrar när det kommer till skötväskor. De är funktionella, har snygg design och passar alla plånböcker. Deras modell Satchel är en av de populäraste och det är lätt att förstå varför.

Den har flera fack för att sortera allt som du behöver ha med dig när du går ut med din bebis, den är lätt att bära och har fodrade termofickor för nappflaskan.

Babymel Skötväska Satchel är en klassisk skötväska och jag äger även en själv. Därför kan jag påstå att den här skötväskan garanterat inte kommer att göra dig besviken.


Stokke Xplory Skötväska

Det här är en skötväska i hög kvalitet från det välkända märket Stokke. Den har en skötmatta med en tillhörande påse, napphållare och det finns gott om plats för allt som du och ditt barn behöver att ha med er.

De mammor som jag har pratat med som använder eller har använt denna väska från Stokke har samtliga varit väldigt nöjda med den här stilfulla skötväskan.


Babybjörn Skötväska SoFo

Babybjörn är ett av de mest populära och betrodda märkena både i Sverige och internationellt vad gäller baby- och barnprodukter.

Deras skötväska SoFo håller precis samma standard som deras övriga produkter. Den här väskan kan bäras som kasse, ryggsäck eller som axelremsväska och har hela 14 fack att stoppa dina saker i.


Frågor och svar

Behöver man verkligen en skötväska?

Man kan använda en vanlig väska i lämplig storlek, men någon form av väska behöver man högst troligt. Fördelen med skötväskan är att de oftast har fler fack och är utformad för att passa till ändamålet.

Vissa väskor har till exempel fack på sidan av väskans utsida som är tänkt till flaskor. Även små skötväskor rymmer väldigt mycket, och är på så sätt mer praktiska än en vanlig väska.

Hur använder man en skötväska?

Som vilken annan väska som helst, egentligen. Men istället för det man vanligtvis har i väskan är den tänkt för bebisens eller barnets saker, sådant som till exempel flaska och blöjor.

Hur väljer man skötväska?

Man får utgå från sina behov. Behöver man få plats med mycket saker är förstås en stor väska att föredra, annars kanske man hellre vill ha en liten och smidig.

Föredrar man ett långt axelband, korta bärhandtag, eller både också? Det finns många olika varianter. Kom bara ihåg att du ska få plats med en hel del blöjor och andra saker.

Vad kostar en skötväska?

De kan kosta alltifrån ett par hundra och uppåt.

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals