Recension: Maxi Cosi Mura 4 – En robust och anpassningsbar barnvagn

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

9/10
PRIS
8/10
LIVSLÄNGD
9/10
DESIGN
8/10
KVALITET

Köpguide

Maxi Cosi Mura 4 är definitivt en barnvagn som du lägger märke till. Barnvagnen ger ett sportigt och smidigt intryck och det här är en vagn som passar utmärkt för dig som ofta är på språng med din vagn och behöver en stadig men snabb manövrerad vagn som klarar mycket. Sittdelen är ergonomiskt utformad och har en bekväm sits med mycket stoppning och sidovingar som gör det ombonat och mysigt för barnet. Sittdelen kan vändas både bakåt och framåt. Ryggstödet kan lutas i tre positioner - en upprätt, en i mellanläge, och en i nästan rakt liggläge.

En av vagnens styrkor är det kompakta formatet vagnen får när du har fällt ihop den. Den blir väldigt liten och smidig och även om den inte är jättelätt, så är det enkelt att ha den med sig tack vare det kompakta formatet. Det här gör att den ryms i bagageutrymmet på de flesta bilar. Det gör också vagnen är lätt att ta med på resor, som till exempel solsemestrar eller cityresor.

Maxi Cosi Mura 4

Cosi Mura 4 är väldigt lätt att manövrera och tack vare den välutvecklade fjädringen är den lätt att köra i alla typer av terräng. Tack vare svängbara framhjul kan du svänga på små utrymmen och manövrera snabbt i till exempel folksamlingar. Den är perfekt som cityvagn där utrymmet ofta är begränsat. Men framhjulen är också ovanligt stabila för att vara av den rörliga modellen och låser du dem har du en verkligt stabil barnvagn som är väl lämpad för terrängkörning. Den klarar skogsstigar och snömodd utan några problem och det går även utmärkt att rulla fram i grus och andra svårframkomliga underlag.

Hjulen

Hjulen är av modellen skumfyllda gummihjul. Dessa fungerar som vanliga uppblåsbara lufthjul när det gäller komfort och fästförmåga. Skillnaden är att man har fyllt dem med ett skum som gör att däcken blir punkteringsfria och så slipper du givetvis att pumpa dem också. Hjulen har fortfarande kvar sin spänst och stuns, precis som de har när de är luftfyllda.

Det fastnar heller inget grus i däcken, så som det kan göra på plasthjul. Det här är en suverän funktion som gör det speciellt lämpligt att ha med vagnen när du är på resande fot eftersom du slipper risken med punkteringar och däckbyte. Körsäkerheten blir helt enkelt mycket större med dessa hjul.

Resesystem

Om du vill kan Maxi Cosi Mura 4 bli en del av ett helt travelsystem där liggdel och ett babyskydd ingår. Babyskyddet kan kombineras med vagnens chassi på ett smidigt sätt med hjälp av adaptrar. Då kan du helt enkelt klicka fast babyskyddet på chassit och använda den som en tillfällig men väldigt portabel minibarnvagn, vilket ä väldigt smidigt och praktiskt om du ska utföra ärenden eller åka till BVC och du behöver ta bilen dit.

Maxi Cosi Mura 4
Maxi Cosi Mura 4

Barnvagnen rekommenderas för barn upp till ca 4 år och har du en tillhörande liggdel kan du använda vagnen från att spädbarnet är nyfödd. Som vi nämnde i inledningen ger vagnen ett sportigt intryck och Maxi Cosi har som vanligt tagit fram en vagn med ett utseende som tilltalar den moderna föräldern.

Vagnen vänd åt rätt håll

Det finns många studier som har visat på att spädbarn och små barn inte mår bra av att vara vända framåt i en barnvagn. Att vara så liten och mötas av så många olika intryck som det innebär i form av ansikten, miljö, biltrafik, och så vidare är väldigt stressande för en bebis. Små barn som är vända framåt har visat sig vara mer stressade, ha mer sömnproblem, och i vissa fall även ha sämre aptit.

Det är därför viktigt att ditt barn är vänt mot dig åtminstone fram till 9 månaders ålder. Att barnet har ögonkontakt med dig är det som skapar trygghet och kan göra att barnet slappnar av där det ligger i vagnen. Då lägger du grunden för att låta ditt barn utvecklas i egen takt i lugn och ro och bli en trygg individ. Maxi Cosi Mura 4 har ett fotstöd som är höjbart och när barnet vuxit sig större så har även chassit längre ner på vagnen ett fotstöd som gör det bekvämt för det större barnet att stödja fötterna på.

Maxi Cosi Mura 4

Något som definitivt bidrar till vagnens intressanta utseende, och samtidigt säkerhet, är den speciellt utformade bygeln. Den går inte som en båge över sittdelen som brukligt är, utan är t-formad och har alltså en del som är fäst i sitsens främre mitt. Den här sticker upp med en tvärgående del och är inbjudande för barnet att hålla i, då det ger känslan av att styra ett fordon. Bygeln lossar du enkelt när du vill lyfta i och ur det lilla barnet och den är också väldigt praktiskt när du har ett äldre barn som gillar att klättra i och ur vagnen på egen hand. Att kunna vika undan bygeln på det här sättet underlättar betydligt och är jättepraktiskt.

Om Maxi Cosi

Maxi Cosi är ett internationellt företag som säljer en stor bredd av barnsäkerhetsprodukter; från bilbarnstolar till barnvagnar och accessoarer. Produkterna passar särskilt bra för föräldrar som är aktiva och mycket på språng; typiska storstadsbor som reser mycket och lever ett aktivt liv. Men deras produkter är också för dig som behöver lätthanterliga och kompakta barnvagnar som du snabbt kan packa ner i bilen.

Maxi Cosi Mura 4

Och för den bilburna föräldern har Maxi Cosi även tagit fram högkvalitativa babyskydd och bilbarnstolar där du som förälder vet att ditt barn får utrustning av absolut största säkerhet och kvalitet. Alla deras produkter genomgår rigorösa tester och de är även tillverkade i Europa i enlighet med europeisk säkerhetsstandard.

En av Maxi Cosis principer är att alltid ta del av kundundersökningar och vara lyhörda för vad kunderna önskar och har för behov kring barnsäkerhetsprodukter. De resonerar så att detta är det enda effektiva sättet att ta reda på vad marknaden idag kräver och det som ger dem möjlighet att vara uppdaterade på den moderna förälderns behov.

Ligginsats

Ligginsatsen är en rymlig och mysig sådan som du placerar inne i sittdelen när den är justerad i liggläge. Du spänner fast ligginsatsen med ett spänne i det uppfällda fotstödet och sedan i med knäppen i den främre delen. Du använder sittdelens generösa och utmärkta sufflett, vilket gör att du får ett fantastiskt bra solskydd eftersom den går att fälla långt ner och dessutom har en solkeps. Tyget har en solskyddsfaktor på 50+.

Maxi Cosi Mura 4

Handtaget

Handtaget är justerbart med en teleskopfunktion, vilket gör att både du och din partner bekvämt kan köra vagnen även om ni är av olika längd. Ställer du in handtaget helt och hållet när du slår ihop vagnen får du den ännu mer kompakt i hopfällt läge. Handtaget är klätt i ett skönt gummimaterial som gör det bekvämt att hålla i.

Selen

Selen på Maxi Cosi Mura 4 är en bekväm fempunktssele som är lätt att justera både på bredden och höjden. De tjocka, vadderade skydden är lätta att trä av och tvätta i en maskintvätt.

Sufflett och regnskydd

Suffletten på Maxi Cosi Mura 4 är mycket generös och går att fälla ner i stort sett hela vägen ner över vagnen. Du kan dessutom förlänga suffletten genom att du öppnar en dragkedja baktill. Suffletten har också en inbyggd solkeps som du kan fälla ut för att ge ytterligare skydd och skugga för barnet. I tyget finns en inbyggd solskyddsfaktor på 50+ som gör att ditt barn får ett effektivt solskydd och givetvis ett bra vindskydd när det blåser.

Maxi Cosi Mura 4

Korg under vagnen

Korgen är tillverkad i tyg med en stadig botten och här får du in ovanligt mycket grejer med tanke på att det här är en vagn som är rätt slimmad och smidig i modellen. Varukorgen har rejäla kanter som gör att du kan lasta saker på höjden utan att riskera att de trillar ut.

Nackdelar

Vagnen är relativt tung för sin storlek. Det är å andra sidan det som gör den stadig och trots att den är relativt tung, så blir den i ett väldigt kompakt format när man fäller ihop den och därmed smidig att ha med sig i bil och på resor.

Produktfakta

  • Mått uppfälld: 100,5-106 x 65 x 95 cm 
  • Mått ihopfälld: 107 x 51 x 65 cm
  • Vikt: 16,6 kg
  • Maxvikt barn: 15 kg
  • Liggdel: 0-12 månader

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals