Bästa julklapparna 7+ år 2024 – Dra inspiration från vårt stora test för en garanterad hit i jul

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Man kanske tycker att det blir enklare och enklare med barn ju större de blir, men en sak som kan vara lite krångligt är att hitta och ge dem bra julklappar.

Som sjuåring, och runt den åldern, kan det finnas mycket man vill ha och som förälder kan det vara svårt att säga nej. Som vanligt tycker jag att det är roligt att ge någonting barnet lär sig av eller kan hålla sig aktiv med.

En julklapp som visar sig vara bra för hela familjen eller som man kan dra fram när kompisar kommer över kan också vara en bra idé, som ett spel eller ett roligt pyssel.

Sedan är det ju också utmärkt om man kan göra det så individualiserat som möjligt så att barnet faktiskt tycker om presenten, så att man inte bara köper massvis med saker för att det är tradition men som inte kommer användas.

För detta test har vi testat tolv stycken roliga klappar för barn som är 7 år eller några år äldre. Vår premiumfavorit blev Silverlit Radiostyrda Drönare Hyper Drone Racing Champion Kit som verkligen var någonting för hela familjen.

En rolig twist på ritsetet har vi med vår mellanfavorit, IDO3D Vertical Rita i 3D Designset, som kommer bidra till mycket kreativitet då man kan rita i 3D.

Att experimentera är alltid roligt i åldern för vår målgrupp och med budgetalternativet Egmont Kärnan Beppes Stora Experimentlåda får man en hel låda med roliga uppfinningar och klurigheter.

Vår specialare är kanske inte för alla, men de lite äldre barnen kommer nog uppskatta en snygg och stilren möbel i barnrummet: JOX Furniture, Fåtölj Chesterfield är ett superskönt inslag i alla hus. Läs vidare för alla julklappstips!

Premium: Silverlit Radiostyrda Drönare Hyper Drone Racing Champion Kit

Ett roligt racingkit, men med drönare så man får tävla mot varandra i luften. Två stycken drönare ingår och dessutom får man en basstation som kan kopplas till en smartphone.

Många tillbehör ingår så man kan bygga en frän bana och man kan göra massvis med tricks med sin drönare. Helkul present för hela familjen.


Mellan: IDO3D Vertical Rita i 3D Designset

Måla dina egna figurer, men i 3D! En speciell penna som sprutar ut plasttrådar istället för bläck gör det möjligt att skapa sina avbildningar i 3D i flera olika färger.

Dra inspiration från dina egna tankar och kreativitet och bygg en cool fantasivärld eller ta hjälp av guiden som medföljer.


Budget: Egmont Kärnan Beppes Stora Experimentlåda

Ett klurigt kit med massor av experiment för barnen att lista ut och undersöka och de får även tillverka sina egna experiment.

Ballongraketer, färgexplosioner, och partytrick är bara början på allt som finns med i denna roliga låda som garanterat kommer att bli en succé under julgranen.


Special: JOX Furniture, Fåtölj Chesterfield

En stilren fåtölj i klassisk modell som kommer passa i alla barnrum. När barnen blir lite äldre är det alltid roligt att ha inredningsmöbler som ser lite mer ‘vuxna’ ut och denna möbel gör precis det.

Barnet får en skön läsfåtölj att ha i rummet eller man kanske vill ha den i vardagsrummet som sin egna plats. Vilket som är det en prisvärd investering.

Varför ska du lita på oss?

Vi har gjort dessa slags tester ett tag nu och vi har även flera andra julklappstest för specificerade åldrar och då våra barn är mellan 7 och 14 år kan vi lugnt säga att vi har erfarenhet av att ge bort roliga och praktiska julklappar.

Vi har försökt att generalisera klapparna så att du och din familj ska kunna få lite inspiration för att sedan göra det så personligt som möjligt när ni väljer era egna klappar.

Vem behöver köpa en julklapp?

Återigen är ju detta inget som behövs och om ni vill starta nya traditioner - man kanske ger bort en julklapp som är lite dyrare men som faktiskt behövs och kommer användas - är ju det bra också.

Men samtidigt är det ju så mysigt med jul och att ge bort någonting i julklapp visar att man bryr sig. Som sagt är mitt tips att ge bort någonting barnen behöver eller kan ha nytta av.

Hur kom vi fram till vilka julklappar vi skulle testa?

Även denna gång har vi skrivit ner intressen och hobbies våra barn har och sedan gått runt till butiker för att hitta roliga klappar. Här har även personalen hjälpt till med rekommendationer och berättat om vad andra föräldrar har köpt som är populärt.

Sedan hämtade vi hem produkterna från webbutiker som lekmer.se och bokus.se.

Hur testade vi julklapparna?

Totalt har det varit 6 stycken familjer som har testat de eventuella klapparna och alla har barn som är mellan åldrarna 7 och 14 år.

Familjerna fick ta hem två produkter var åt gången och sedan roterades dem tills alla hade provat alla julklappar. Ett kategori- och poängsystem har följts och föräldrarna har även noterat massvis med anteckningar och barnens tankar kring sakerna.

För att det ska bli ett lite mer utförligt test har vi skickat ut en enkät med öppna och slutna frågor till privatpersoner som har köpt någon av produkterna vi hade med i testet. Detta har sedan sammanställts med vårt test för att få fram resultaten vi framför här.

Våra favoriter

Premium: Silverlit Radiostyrda Drönare Hyper Drone Racing Champion Kit

Detta är en rolig present för hela familjen, men kanske lite extra roligt för barnen som gillar action. Det är inte bara två drönare man får, det är ett helt racingkit!

I köpet får man två stycken drönare, en basstation, och några olika tillbehör. Man kan även koppla basstationen till sin padda eller smartphone så man lättare kan se hur loppet utspelar sig.

Man bygger helt enkelt ihop banan, väljer drönare, och börjar tävla. Basstationen kan även hålla kolla på saker som varvtider och omkörningar.

Drönarna kan även göra coola saker som att hovra automatiskt och en 360 loop. Med denna julklapp kanske man tror att man bara får en rolig leksak men det är mycket man måste tänka på när man tävlar med drönare i luften.

Man kan även köpa flera kit, eller bara drönare, så att flera kan tävla samtidigt. Superkul om du har flera barn eller när barnens kompisar kommer på besök. Cirkapris på tusenlappen.


Mellan: IDO3D Vertical Rita i 3D Designset

Många barn gillar att måla men när man börjar komma upp i ålder kanske man behöver någonting mer spännande än bara papper och penna. Då är detta designset från IDO3D julklappen att ge bort.

Som namnet förmedlar kan man rita figurer i 3D tack vare den speciella pennan. Istället för bläck kommer det ut en plasttråd när man trycker på pennan som gör att du kan skapa unika figurer.

I paketet får man bland annat 4 stycken pennor i olika färger, 3D mallar, och många andra tillbehör. Det finns en inspirationsguide till olika figurer, men den behövs såklart inte användas. Låt barnen designa fritt från deras fantasi!

En jättespännande julklapp som passar de flesta åldrar. Det finns några olika paket att välja mellan, men tänk på att de varierar i pris. Just denna kostar cirka 350 kronor i näthandeln.


Budget: Egmont Kärnan Beppes Stora Experimentlåda

Att experimentera med saker och upptäcka hur allt går till väga är alltid roligt för barn, speciellt när de börjar komma upp i den åldern att de faktiskt kan förstå vad som händer och göra egna slutsatser. Det är därför Beppes experimentlåda är en suverän julklapp.

Här får man tillverka egna experiment och exempelvis tänka över vad som händer under en häftig färgexplosion. Det bästa är att alla experiment är återanvändbara så man kan ha roligt vid många tillfällen.

Detta är en väldigt bra julklapp där barnen får utveckla sina sinnen och tankeförmåga optimalt och det är så roligt när man ser sitt barn fascineras av någonting. Med detta kit kommer det hända ofta.

Det finns några olika teman att välja mellan, men notera att de kan variera i pris. Just detta kluriga och spännande paket ligger runt 200 kronor.


Special: JOX Furniture, Fåtölj Chesterfield

Okej, denna specialare kanske inte passar för alla sjuåringar, men har du ett barn som börjar kommer upp i ålder, kanske till och med fyller tonåring snart, kan detta vara en rolig julklapp att få.

Det är en snygg fåtölj från populära märket JOX Furniture och både vi och våra barn tyckte om denna eftersom den är så stilren och passar i de flesta barnrum.

Det kan vara roligt för de äldre barnen att få en fin inredningsmöbel som inte har något motiv på karaktärer från deras favorit-Disneyfilm eftersom de kanske vill känna sig lite stora.

Detta blir även en bra investering som barnet kan ha i många år framöver utan att skämmas för den när man exempelvis fyller 17 år.

Välj mellan denna snygga gråa, den vackra rosa, eller den roliga vita med färgglada knappar. Kostar cirka 1000 kronor, men är som sagt en bra investering.

Våra utmanare

Hasbro Familjespel Twister

Twister är det klassiska spelet säkert alla har spelat någon gång i sitt liv. Det är en superbra julklapp eftersom det är ett aktivt spel samtidigt som man har roligt med familjen eller kompisarna.

Det gäller att placera sin fot eller hand på den tilldelade färgringen utan att några andra kroppsdelar nuddar marken eller att man flyttar de andra fötterna eller händerna från den färg de är placerade på.

I början är det oftast enkelt men eftersom man endast får ha en hand eller fot på en färgprick var kan det ibland vara långt till den prick man behöver och då kan man inte göra annat än ramla.

Det kommer bringa många skratt och många obekväma positioner, men oj så kul det är! Det klassiska spelet är alltid en vinnare, men det finns några olika versioner och utföranden.


Slottsmysteriet, Martin Widmark

Inget barn har väl undgått LasseMajas detektivbyrå och om ditt barn älskar de unga detektiverna ska du verkligen ge bort denna spännande bok i julklapp.

Här får vi följa Lasse och Maja när de går på en oskyldig chokladprovning på det lyxiga slottet, men där det snart visar sig att någonting inte står rätt till. Med snygga illustrationer och lättläst text för ett barn bidrar boken till ordförståelse och spänning.

Det finns många andra mysterier detektiverna har löst innan detta och komplettera gärna med några andra om detta är den första i samlingen för barnet.


Kids Concept Förvaringsboxar Rund 2-pack

För er som vill ge något smart och praktiskt till era kanske lite slarviga barn är detta 2-pack med förvaringsboxar en bra idé. De är dessutom väldigt snygga och kommer passa bra i vilket barnrum som helst.

Med de snygga boxarna kommer det vara enkelt att hålla ordning och rent i rummet och då de även har lock kommer innehållet hållas fritt från bland annat damm.


Stiga Snowracer Curve Color Pro

En rolig julklapp för barnet som gillar att åka i pulkabacken, men där endast snabbt eller inget gäller. Det är en snowracer av bra kvalité och med det unika Curve-styrsystemet kan du lita på att barnet kommer vara säker i backen.

Tricks gör man enkelt tack vare skidornas Twin-tip funktion eftersom man inte bara kan åka framåt utan även bakåt!


Med Andra Ord 4

Här har vi ännu ett roligt familjespel som kommer framkalla många skratt - och säkert tårar - och som många säkert har spelat. Man ska beskriva ord för sin lagkamrat, men som namnet förmedlar måste man göra det med andra ord.

När man dessutom måste göra det under tid kan det leda till att tungan vänder sig helt upp och ned eller att man inte har en aning om vad lagkamraten försöker förklara. Det bästa är att det hjälper barnens ordförståelse.


Crea Bella Pärlset

Här är drömjulklappen för barnet som älskar smycken och att pyssla och göra saker själv. Med detta otroligt generösa pärlset - man får hela 1100 pärlor - kan man tillverka många vackra smycken.

Varför inte bjuda över kompisar så man kan göra smycken, exempelvis kompisarmband, åt varandra? Det kommer även pärlor i form av bokstäver så man kan skriva varandras namn. Förutom pärlorna får man tråd och fästen.

Det finns dessutom några storlekar och utföranden att välja mellan, men notera att de varierar i pris. Just denna med 1100 stycken bitar kostar cirka 200 kronor på nätet.


Produkter som utgått

Oliver & Kids Måla Spargris i Porslin

Detta tyckte alla som testade, både barn och vuxna, var en superkul present. Som namnet förmedlar får man en spargris som man själv får måla. Det måste inte vara i form av grisen utan det finns några utföranden att välja mellan.

Vilken man än väljer är de tillverkade av porslin så det går enkelt att måla. Man får såklart med färger, hela 12 stycken, och en pensel, så man kan verkligen gå fullt ut med sin fantasi.

Det är en riktigt spargris som man kan öppna och vi tyckte det var en bra idé att ge som present eftersom man även kan börja lära barnen att spara pengar.

Frågor och svar

Vad kan man köpa i julklapp till en 7-åring?

Det beror på vad just den 7-åringen gillar. Pysselböcker, målarböcker, pennor, pärlor, och pysselset till 7-åringen som gillar att pyssla; böcker och tidningar till den som gillar att läsa; eller kanske bandyklubbor eller en fotboll till den som gillar sådana aktiviteter.

Ska man köpa en lite dyrare julklapp eller flera billiga?

Det beror på vad barnet gillar och önskar sig. Vissa 7-åringar kanske bara önskar sig billigare saker och då kan man köpa flera.

Vad kan man köpa för under hundra kronor?

Pysselböcker, målarböcker, pussel, billigare spel, böcker, eller en film – det finns massa julklappar för under hundra kronor.

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals