Campa med en bebis? Bästa tipsen!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Babyland.se och  Lekmer.se

Det här med camping är ju tilltalande för vissa medan det för andra är ett direkt ovälkommet inslag i livet. Oavsett vilken typ av person man är kan det vara lite kul med tips på hur man ska göra om man vill campa med en bebis.

Ska du inte själv göra det kan du ju alltid spara tipsen till en vän, eller så är det bara så att du kan få lite bättre allmänbildning efter vad som komma skall i denna text, så häng med nu!  

Camping med hela familjen

Jag gillar camping och det har jag alltid gjort, så att det är något vi gör med våra barn är ju ganska självklart!

När den äldsta var bebis drog vi faktiskt ut på vår sedvanliga lilla campingsemester och det gick definitivt över förväntan!  

Det var inte många av våra nära och kära som trodde att detta skulle funka, men när det visade sig att det gick hur bra som helst fick de faktiskt be om ursäkt för att de haft så lite tilltro till att vi skulle klara det.

Tipset är alltså att göra vad du vill även om du har en bebis, oavsett om det är att campa eller om det är någonting annat du vill göra!

Ett bra trick är att packa lite hela tiden istället för att packa som en galning dagen innan avfärd. Genom att packa ner lite undan för undan kommer det vara lättare att komma ihåg och du slipper stressa lika mycket. 

Campa med en bebis

Såklart är också det här med listor alltid bra. Jag älskar listor och de fyller absolut sin funktion. En sak jag lärt mig är att jag ofta kommer på saker som behöver åka in på listan när jag gått och lagt mig.

Av den anledningen har jag numera papper och penna vid sängen eftersom jag då bara räcka mig efter det när jag kommer på något så att jag slipper glömma bort det eller stiga upp igen.

Packa alla bebissaker först 

Är du nybliven förälder och är med om det hela för första gången? Då kan det vara svårt att hålla reda på det som ska packas bara till bebisen och det i sig är ju en hel vetenskap.

Som med så mycket annat med att vara förälder är det dock på det viset att man lär sig hela tiden, så för andra barnet är man redan betydligt mycket lugnare, så kom ihåg det!

Beroende på vart ni ska campa är det mer eller mindre viktigt att ta med precis allt. Vissa saker kan man ju köpa i närheten av där man ska campa till exempel, så då är det lite onödigt att ta med sig det.

 men det är egentligen endast de där ovärderliga sakerna som det inte finns några substitut för som är det viktigaste. Här snackar jag om favoriter bland leksaker med mera.

Lista på saker att ta med på campingturen 

Kläder

Packa dina favoriter som är praktiska och fina och som passar sig för camping. Välj gärna kläder i mörkare färger, så kan bebisen gulla runt lite på marken (under uppsikt) utan att det blir stora synliga fläckar.

Ta också med sådana saker som sockor och skor, hatt, och annat som kan vara bra på campingen. 

Mat

Bebisar gör ju inte mycket annat än att äta och sova, så att se till så att man har med sig det som behövs för att bebisen ska vara nöjd med maten är viktigt.

Här är det sådana saker som nappflaskor, smörgåsrån, majskrokar, med mera som gäller. Här vet du mer exakt vad just ditt barn kommer att vilja ha att äta, då bebisen knappast kan äta sig mätt på era grillade korvar!

Sömn

Ta med dig bra saker som du vet kommer underlätta för ditt barn när det kommer till att sova och även här är det endast du som vet exakt vad som behövs.

Det är dock så att om du är lite osäker är det bra att komma ihåg att bland annat vattensäkra saker och sovsäck ska ner i packningen. 

Bad

Packa med den lilla badbaljan du använder hemma och ta med det vanliga schampot. Ta också med en mjuk och bra handduk och tvättlappar.

Blöjor

Ta med blöjor och allt annat som behövs i anslutning till just blöjbyte. Finns det en sak som är påfrestande när man är ute och campar är det att inse att man inte kan byta blöja för att man missat att ta med sig det.

Övrigt

Vad har vi då mer som ska ner i packningen? Jo, du ska självklart packa solskydd, myggnät, leksaker, och böcker, diverse krämer för blöjeksem etcetera.  

Det här är en relativt utförlig lista på vad du kan ta med dig, men är det så att du tycker att det behövs andra saker än just dessa, är det bara att lägga till dem på din egna lista.

Du kommer att märka att du blir alltmer effektiv vad gäller packning efter det att du får barn, så även om du inte ska ut och campa just, är det ändå så att du kommer att bli väldigt bra på att packa! 

Säkerhet för barnet

Att vara ute och campa är kanske inte det säkraste för ett litet barn, men man tar ju självfallet med sig diverse bra inhängningar och liknande som barnet kan leka i. 

Campa med en bebis

Man kan ju inte låta kidsen krypa runt bland alla grenar och stenar och insekter, utan det behövs något som fungerar som ”lekplats”. Min favorit är faktiskt babypoolen, för den är enkel att ta med och den är en bra plats att sitta i.

Man kan också ta med sig hopfällbara resesängar som man sedan har ett myggnät över och ha bebisen där. Det är helt upp till var och en att avgöra och det finns så mycket att välja mellan att det finns något för alla!

Slutord

Som sagt är detta en bra lista att ha som utgångspunkt för att sedan utforma din egna lista med saker som just din familj och din lilla bebis behöver.

Kom också ihåg att om det är någon i din omgivning som säger att campa med en bebis är omöjligt eller osäkert, så strunta i det; det är din bebis och om du och din familj vill ut och campa så ska ni ut och campa. Glöm bara inte blöjorna!

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals