Bästa namnlapparna 2024 – Så namnetiketterar du barnens kläder bäst

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Författare
Malin

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Alla vi som har barn i skola eller förskola har varit där. Vi har köpt en ny fin jacka. Vi hämtar barnet på förskolan. Jackan är spårlöst försvunnen. Antagligen ihopblandad och utbytt med något annat barns jacka varpå er jacka följt med någon annan familj hem.

Det är jättetrist när nya plagg försvinner spårlöst. Många kläder har idag visserligen en lapp insydd i sidan där man kan skriva i namn eller telefonnummer. Tyvärr är de här lapparna oftast väldigt små och spritpenna flyter ut i textil när man skriver med den.

Så det hela slutar med att man har något oläsligt på den där lappen. Visst vore det bra med lappar där det tydligt syntes namn och telefonnummer? För faktum är att borttappade saker hittar mycket oftare hem igen om de är märkta.

Förut var man hänvisad till att fixa märkning på egen hand och när det så småningom kom ut namnlappar på marknaden som man kunde köpa fick man sy på dem själv, vilket också tar tid och det hela slutade med att det inte blev av varpå lapparna ligger oanvända i en låda.

Men nu har det äntligen påbörjats en rejäl innovation för de här produkterna och numera behöver du inte ens sy fast dem längre; du kan helt enkelt stryka på den eller bara fästa den med ett medföljande klister.

Det finns klassiska vita namnband att köpa som du kan sy på eller fästa med smarta plastpluppar. Vissa företag har också lanserat produkter där du enkelt kan ta bort namnbanden utan att det syns någonting alls på plagget.

Lapparna tål att tvättas i tvättmaskinen också. Ett kit med 100 namnlappar kan du få för under 150 kronor. Har du fler barn kan du märka de beställda lapparna med efternamn och telefonnummer, så har du namnlappar för resten av småbarnsåren.

En fin grej med samtliga klisterlappar i det här testet är att du kan använda dem på annat än just kläder. Det är jättebra att märka även andra saker, inte minst senare när barnet börjar skolan.

Att kunna märka skateboards, snowboards, vinterskor, skolböcker, med mera är guld värt. På mitt barns skola finns ett helt jätteskåp med kvarglömda kläder som töms en gång i året och skänks bort till insamlingar.

Så jag har verkligen sett med egna ögon hur otroligt mycket kläder som tappas bort av eleverna i skolan. Förhoppningsvis kan du minska det här svinnet en del i din egen familj och på så vis bespara dig en massa besvär och dessutom pengar eftersom du slipper köpa nytt lika ofta.

Så för att bringa lite ordning i redan bland utbudet har vi satt ihop ett litet test om just namnlappar. Vi hoppas att den ska vara till glädje och att du hittar favoritdesignen på dina lappar här. Vi har i alla fall hittat flera roliga produkter som dessutom är så otroligt funktionella.

I premiumklassen vann en produkt som heter Strykfria Namnlappar. Mellanklassens vinnare blev Namnlappar i Vinyl. Dessa är vattentåliga och du kan klistra dem på utrustning som du använder utomhus, till exempel cyklar, skateboards, med mera.

I budgetklassen placerade vi det utmärkta märkningspaketet Namnlappar + Märkpenna. Vår specialare i form av en Textilstämpel är ett jätteintressant alternativ, spana in den! Namnlapparna för dig kommer du garanterat hitta i detta test!

Premium: Strykfria Namnlappar

Det här är en dröm som går i uppfyllelse för många: strykfria namnlappar! Hur underbart är det inte att bara kunna klistra på lapparna utan att vare sig stryka eller sy på dem. Det är precis vad du kan göra med de här smarta produkterna.

Du kan naturligtvis beställa vilken text som helst eller varför inte helt enkelt ett telefonnummer. Lika enkelt som funktionellt och du väljer en gullig liten symbol till din etikett också.


Mellan: Namnlappar i Vinyl

Behöver du, förutom att märka kläder, även märka skidor, snowboard, kälkar, med mera? Då har du de här fantastiskt smarta etiketterna som är tillverkade i vinyl med extrem slitageförmåga. På textil stryker du fast dem med strykjärn, men på föremål kan du trycka på den direkt.


Budget: Märkpaket - Namnlappar och Märkpenna

Vad sägs om ett helt märkpaket? Namnlappar och pennor i ett! Här får du ett komplett set som gör att du enkelt kan märka dina kläder och sedan använda pennan också om det skulle behövas.

Köper du hem det här kitet, så vet du att du har allt som du behöver ha hemma i märkningsväg, lång tid framöver. Vi rekommenderar starkt detta smarta paket!


Special: Textilstämpel

Specialaren idag är verkligen en specialare! För vad sägs om en textilstämpel? Den kan du stämpla på etiketter med eller så kan du använda den direkt på kläderna. En jättesmart uppfinning som man kan ha flera stycken hemma av med olika text på.

Varför ska du lita på oss?

Vi har scannat nätet på företag som säljer namnlappar (de är inte jättemånga) och tagit fram de intressantaste typerna av namnlappar här i artikeln. Vi har också givetvis jämfört design, kvalitet, och pris.

Vem behöver namnlappar?

Oj, det är så otroligt smidigt och användbart med namnlappar! Alla småbarnsföräldrar behöver märka sitt barns kläder, så varför inte satsa på färdigtryckta namnlappar?

I längden sparar du förmodligen pengar eftersom du sannolikt kommer att återfå dina borttappade barnkläder tillbaka.

Hur kom vi fram till vilka namnlappar vi skulle testa?

Det är en handfull företag på nätet som satsar på namnlappar och det vi har gjort är att noggrant undersöka dem och deras utbud.

Det har varit ett jätteroligt test att göra och det var inte svårt att ta fram namnlappar av hög kvalitet och i snygg design.

Hur testade vi namnlapparna?

Vi beställde helt enkelt hem alla de olika namnlapparna och testade deras olika fästmetoder. Vi har alltså testat alla namnlappar i praktiken och på det sättet har vi kunnat göra en korrekt bedömning och placering av dem i det här testet.

Våra favoriter

Premium: Strykfria Namnlappar

Japp, du läste rätt, här har du strykfria namnlappar! Detta innebär med andra ord att du inte ens behöver använda ett strykjärn för att få på dem; det är bara att klistra fast!

Fäst dem på plaggets tvättrådsetiketter, så sitter de stadigt kvar efter tvätten också. Måttet på namnlapparna är 11 x 33 mm. Klistra namnlapparna på ett rent plagg och låt därefter lappen sitta på i minst 48 timmar innan du tvättar dem.

Flera av de andra tjänsterna på nätet har väldigt många valmöjligheter vad beträffar bakgrunder och symboler. Men vi gillar detta, att det är en vit bakgrund med enkla stilistiska symboler på klistermärkena.

Det ser helt enkelt stilrent och väldesignat ut, vilket val av design du än gör. Även om det kan vara kul att gå ALL IN med bakgrund, filurer, och figurer av alla möjliga slag blir det lätt rörigt och vid fel val av färg på texten kan du plötsligt inte läsa vad det står över huvud taget.

Så när du väljer dina etikettmotiv; tänk enkelhet! Och det får du hjälp med när du väljer de här strykfria namnlapparna. Att hålla det enkelt, snyggt, och väldesignat.

Som du förstår är det här ett supersmidigt sätt att märka kläder på och det är underbart att få tydliga märkningar som sitter så bra med minsta möjliga besvär!

Samma variant finns också i en version som du kan sy fast om du skulle föredra det. Priset för 99 stycken namnlappar är endast cirka 129 kronor! Som hittat, med andra ord!


Mellan: Namnlappar i Vinyl

Dessa är snarlika med premiumvinnaren i utseendet, men är tillverkade i vinyl och stryks fast på plagget. Ska du fästa dem på föremål så kan du klistra.

Fördelen med de här namnlapparna är att de kan användas på alla sorters material, så det behöver inte vara på barnets kläder enbart. Namnlapparna klarar även snö, regn, och extremt slitage.

Du kan därför även märka åkbrädor, leksaker, cyklar, och kälkar med dem. Texten är etsad och klarar därför stort slitage. De här passar faktiskt också även dig som har husdjur.

Har du katt eller hund ska du definitivt märka koppel och halsband med dessa funktionella klistermärken, tycker vi! Då blir det lätt för din fyrbenta vän att få komma hem om den skulle smita iväg någon gång.

Upphittaren slipper besväret med att åka till polisen och kolla vem som äger katten eller hunden med hjälp av chipet. Det är helt enkelt bara att läsa av telefonnumret på etiketten och ringa upp dig, så att du kan hämta hem ditt husdjur igen.

Detsamma om du har häst: märk alla dina stallprylar med de här smarta etiketterna! För ungefär 140 kronor får du hem 144 stycken namnlappar!


Budget: Märkpaket - Namnlappar och Märkpenna

Det här bör vara marknadens bästa erbjudande när det handlar om namnlappar och märkning av kläder. För här får du nämligen 99 namnlappar för ungefär 120 kronor och det inkluderar även en märkpenna.

Du kan beställa lapparna utan eller med text. Märkpennan kan du använda på stövlar eller andra föremål eller så kanske du vill komplettera dina namnlappar med något.

Det är i alla fall ett helt komplett set som gör att du kommer att ha klädmärkningen klar och redo länge framöver. Och det känns ju bara skönt!


Special: Textilstämpel

Om du vill variera dig eller prova något annat än en textillapp kan vi varmt rekommendera en textilstämpel. Den kan du kombinera med dina favoritnamnlappar eller direkt märka kepsar, skor, barnkläder, ryggsäckar, och dylikt.

Kom dock ihåg att om har du ett tunt plagg, så kan stämpeln synas igenom tyget. En enda stämpel räcker till flera hundra tryck. Färgen är tvättålig, så du kan tvätta plaggen i tvättmaskinen som vanligt.

Du kan även märka andra typer av föremål än ovanstående med stämpeln eftersom färgen är snabbtorkande. Eller vad sägs om att märka dina barns leksaker och böcker med stämpel? Priset ligger på cirka 210 kronor och då ingår en valfri text.

Våra utmanare

Produkter som utgått

Filur Klassiska Namnlappar

Här har du gulliga och lekfulla namnlappar som du designar själv. Du kan välja bakgrund, figur, och givetvis vilken text du vill ha på dem. Namnlapparna har jättemånga motiv att välja mellan, så det är bara att låta fantasin flöda!

Lapparna klistras på direkt och behöver inte strykas på. Måtten är 30 x 13 millimeter och för 120 lappar betalar du ungefär 180 kronor.


Nordic Print Namnlappar för Kläder och Tillhörigheter

Här har vi självhäftande etiketter som inte bara fungerar på tyg utan även på andra material. Etiketten fäster du på plaggets klädvårdsetikett och väntar därefter ett par dagar innan du tvättar plagget.

Andra smarta användningsområden är att märka lunchlådor, leksaker, vattenflaskor, spel, kälkar, och annan sportutrustning. Etiketterna har måtten 13 x 30 millimeter och du kan välja mellan olika bakgrunder och symboler.

Du kan också välja färg på texten. Priset för 135 stycken ligger på ungefär 190 kronor och du kan även välja en variant som du stryker på.


Ikast Etikett Tygklistermärken

Ikast klistermärken fäster direkt på både kläder och saker. De tål både disk- och tvättmaskin och är tillverkade utan giftiga och starka ämnen i färgerna. Det roliga här är att du kan ladda upp din egen figur om du vill; till exempel ett foto på barnet!

Hur smart som helst! Vi vill också understryka att det här med symboler inte bara är för att det ska se roligt ut utan har en viktig funktion för mindre barn som inte kan läsa. De kan ändå hitta sina plagg eftersom de känner igen den lilla symbolen på klisterlappen.

Ikast har strykfria klisterlappar, men du kan även välja sådana som du syr eller stryker på. Måtten är de klassiska 30 x 13 mm med rundade hörn och för 90 stycken betalar du ungefär 120 kronor plus frakt.

Frågor och svar

Hur säkert sitter namnlapparna?

Om du applicerar den enligt instruktionerna, så håller det i tvättmaskinen hur bra som helst. Plagget måste dock var rent och du ska klistra lapparna på tvättinstruktionerna för att vara 100% säker på att lappen sitter på plats.

Hur syr man på namnlappar på kläderna?

En namnlapp syr du på genom att du helt enkelt nålar fast den med en knappnål och sedan syr man stygn runt den. Om du inte sytt mycket förut tar det en liten stund innan du får in rätta knixen, men sedan går det rätt fort.

Författare
Malin
Det var jag som grundade Barnlandet 2016 men nu, 2021, har Evolving Media tagit över sidan och jag är inte längre involverad.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Missa inte dagens deals